Navzdory snahám Activision jsou cheateři problém už v probíhající veřejné betaverzi Call of Duty: Vanguard. Hráči na sociálních sítích sdílejí svou frustraci. Ta je ještě větší při povoleném hraní napříč platformami. Na nepoctivce narazíte nejen na PC, ale také na konzolích.

Podvodníci využívají software, aby získali značkou výhodu nad ostatními hráči. Útěchou pro poctivce je chystaný nový systém pro boj s cheatery. Ten má Activision do Call of Duty: Vanguard a Call of Duty: Warzone nasadit ještě v letošním roce. Přijít by měl s novou mapou do bezplatného Warzone.

Activision mezitím zakázal přístup do bety všem, co podváděli v předešlých dílech Call of Duty, stejně tak ve Warzone. Dostat měli hardwarový ban. Nestačí tedy změna účtu.

Veřejná beta Call of Duty: Vanguard byla prodloužena o 48 hodin. Skončí ve středu 22. 9. v 19:00 našeho času. Možná do té doby studio opraví grafické chyby na Xboxu Series X/S.

Plná verze Call of Duty: Vanguard vyjde 5. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.