Začátkem letošního roku se Arma 3 dočkala speciálního přídavku nazvaného Art of War, který měl za cíl demonstrovat výtvory komunity a zároveň přispět na dobrou věc. Záměrem vývojářů z Bohemia Interactive bylo nabízet Art of War necelý rok jako placené DLC, aby mohl výtěžek z prodeje jít na konto Mezinárodního výboru Červeného kříže. Od začátku bylo také v plánu nabídnout přídavek zdarma každému majiteli Army 3, jakmile skončí určené období.

To skončilo právě dnes, a tak se Art of War v průběhu dne objeví zdarma a natrvalo v knihovně na Steamu i těm hráčům, kteří vlastní Armu 3, ale charitativní DLC si nekoupili. Případně je možné přidat ho do knihovny ručně přes produktovou stránku. Každý tak může bez omezení navštívit virtuální výstavu umění v Amsterdamu a zahrát si bojovou misi Kulturní vlastnictví, ve které mají hráči v době formálního příměří na ostrově Altis za úkol zachránit důležitý obraz, ukradený během místního konfliktu. Přídavek nabízí také nová trička, batoh, přehlídkovou uniformu, společenský oblek nebo předměty určené k uctění památky padlých a budování uměleckých galerií.

Od konce února/februára 2021 se podařilo vybrat díky prodejům DLC Art of War 155,783 amerických dolarů (zhruba 138,330 euro). Celá tato částka zamíří po zdanění k Mezinárodnímu výboru Červeného kříže. Za zmínku ještě stojí, že při koupi DLC na Steamu si dosud bylo možné vybrat jednu ze tří cenovek - 1,99 euro, 4,99 euro nebo 9,99 euro. Obsah přídavku byl vždy stejný, pokud jste však chtěli přispět více, mohli jste tímto způsobem za Art of War zaplatit vyšší částku.

Vývojáři z Bohemia Interactive nově zveřejnili statistiku, která uvádí, že 84,4 % hráčů zvolilo základní cenu, zatímco nejvyšší možnou částku zaplatilo 10,2 % procent zákazníků. Na prostřední variantu 4,99 euro tedy připadá podíl 5,4 % kupujících. K dispozici máme také infografiku, která odhaluje, kolik hráčů absolvovalo návštěvu galerie a scénář Kulturní vlastnictví, stejně jako počet umělců, jejichž díla v galerii najdeme, a množství hráčů, kteří si zkusili společenský oblek nebo přehlídkovou uniformu.