Do kůže bezdomovce žijícího ve fiktivním městě Praslav se budou moci konečně vžít i hráči na konzolích od Sony. Hra Hobo: Tough Life totiž už zítra, 23. 2. 2023, vyjde na PlayStation Store.

„Vydání hry bylo zpožděno kvůli řešení technických problémů na straně nás i Sony,“ uvádí PR a komunitní manažer David Kubíček ze studia Perun Creative. Titul podporuje kooperaci pro čtyři hráče.

Po vydání hodlají autoři poskytnout fanouškům technickou podporu pro hru, ale už neplánují žádné další obsahové rozšíření. Místo něj se soustředí na vývoj nového projektu. Ten dosud nebyl představen.

Hobo: Tough Life vyšlo v roce 2021 na PC a loni se dostalo na Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Cena verze pro PS4 a PS5 oznámena nebyla. Nicméně, na Xbox Store se prodává za 699 Kč a obsahuje češtinu.

Vítejte v Praslavi – chladném středoevropském městě, které se s přicházející zimou stává ještě chladnějším. Praslav se zotavuje z desetiletí strávených v područí komunistického režimu a období politického neklidu, jenž následoval po skončení Studené války. Přestože většina obyvatel s nadějí očekávala příchod kapitalismu a demokracie, byli i tací, kteří se novému socio-ekonomickému klimatu přizpůsobit nedokázali. Než se nadáli, ocitli se na ulici bez střechy nad hlavou. Vy jste jedním z těchto lidí,“ dočteme se v oficiálním popisku hry.

Jako bezdomovec musíte dávat pozor na své potřeby a další proměnné které spolu realisticky interagují – zůstat v suchu, v teple a sytý nebude vaší jedinou starostí. Špatná hygiena a špinavé oblečení produkují zápach, nízké teploty zvyšují riziko onemocnění, a každý kousek pozřené potravy musí taky někdy vyjít ven.

„Jak daleko budete ochotni zajít, abyste přežili? Vybírejte kapsy kolemjdoucích, vloupejte se do budov, a spolčujte se s rozličnými kriminálními živly. Když to bude nutné, vezměte si, co potřebujete, silou. Nejste však akční hrdina. Dobře promýšlejte své činy, neboť následky jsou často vážné a zisky jen málokdy převažují rizika.“

Navíc zima se blíží. Zbývá posledních pár dnů podzimu. Ty musíte využít moudře, schraňovat zásoby, vybavení a materiály, které vám pomohou v přežití nejkrutějšího ročního období. Počasí lze jen stěží předvídat, ale jedno je jisté – každý další den je chladnější než ten předešlý. S trochou štěstí se třeba i dočkáte jara. Pamatujte ale, že štěstěna přeje připraveným.