Příznivci psychologických hororů by si měli v kalendáři zaškrtnout 14. dubna/apríla letošního roku. To je den, kdy světlo světa spatří Someday You'll Return ve verzi pro PC - s českými titulky. Konzolové PlayStation 4 a Xbox One verze budou připraveny až koncem roku.

Za vývojem stojí CBE Software, tedy autoři adventury J.U.L.I.A.: Among the Stars. V Someday You'll Return hráče zavedou do moravských lesů, kde bude po pohřešované dceři pátrat hlavní hrdina Daniel.

Není to poprvé, co Stela utekla. Ale tentokrát je otec nesvůj a cítí se podivně. Rozhodne se vrátit do těchto míst, i když přísahal, že se do lesů už nikdy nepodívá. Při hledání se začnou dít podivné věci a vyděšený Daniel začne zpochybňovat samotnou realitu a odhalovat tajemství, která měla zůstat pohřbena.

„V lese potkáte zvláštní lidi, kteří vám pomohou pochopit pravý důvod, proč Stela utekla,“ tvrdí vývojáři a zmiňují, že máme prožít strach, lži a odmítnutí minulosti. „I když příběh obsahuje silné hororové prvky, nejsou to vždy nejzjevnější příšery, které jsou nejděsivější,“ dodávají.

CBE Software nevytvořili duplikát českého prostředí. Místo něho zachytili jeho atmosféru a přidali známé památky, které můžete ve skutečnosti osobně navštívit. Hra nabídne i výrobu a opravu věcí, vaření lektvarů z květin a hub, interaktivní prostředí a smartphone s možností využívat ho jako GPS, zavolat někomu nebo komunikovat prostřednictvím SMS. V tiskové zprávě se dočteme i o karmě, kdy vaše činy mají následky a mohou ovlivnit konec hry.