Další hra od českého studia Amanita Design se podívá i na Nintendo Switch. Po dobrodružném Machinariu, puzzle adventuře Creaks a nedávno vydaném psychedelickém hororu Happy Game se v příštím roce dočkáme i titulu Chuchel.

Port na Switch obstará polská společnost RedDeer.games, která zprávu přinesla na svém webu:

„Chuchel mě okouzlil originálním grafickým stylem, skvělým humorem a netradičními hádankami. Jsem rád, že budeme moci využít naše zkušenosti s tvorbou a portováním her pro Nintendo Switch k vývoji nové verze této klasické adventury pro tuto konzoli,“ říká Dominik Czarniga, kreativní ředitel RedDeer.games. 

„Amanita Design jsou průmysloví veteráni, jde o extrémně kreativní a profesionální tým. Partnerství jde skvěle.“ dodává. 

K partnerství s RedDeer.games se vyjádřil i PR manažer studia Amanita Design Lukáš Kunce:

„Navázat partnerství s RedDeer.games a společně přenést rozmarná dobrodružství na Nintendo Switch je pro nás perfektní příležitostí představit titul zcela novému publiku.“  

Chomáč chlupů s kloboučkem je oceňován kritiky nejen za svou grafiku, ale i humor a celkovou atmosféru. Dostává se tak na další herní platformu. Hra vyšla v březnu 2018, tehdy byl Chuchel ještě černé barvy s oranžovým kloboučkem, jak můžete vidět i v naší videorecenzi. Ovšem v prosinci téhož roku kvůli spojení s rasismem se studio Amanita Design rozhodlo, že změní barvu své hlavní postavy. Od té doby je Chuchel oranžový s černým kloboučkem. 

Na motivy hry Chuchel se můžete podívat i ve formě výstavy s názvem ZACHUCHLENO. Aktuálně výstava probíhá v mělnické knihovně do konce roku 2021.