Dan Vávra, Martin Klíma a další zkušení čeští i zahraniční vývojáři oslavují deset let od vzniku tuzemského studia Warhorse, které za dobu své existence vytvořilo středověký RPG titul Kingdom Come: Deliverance zasazený do českých zemí na začátku 15. století. Hráči z celého světa se na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One mohli projít po oblastech s městy Sázava, Rataje nad Sázavou a Stříbrná Skalice.

„Všechno nejlepší k 10. narozeninám Warhorse Studios. K vydání Kingdom Come: Deliverance vedla dlouhá cesta. Díky vaší podpoře jsme se mohli vydat na tuto cestu a společně jsme vytvořili jedinečný herní zážitek. Děkujeme,“ uvádí Warhorse v příspěvku na Twitteru.

V roce 2019 koupila Warhorse Studios rakouská společnost Koch Media, dceřiná společnost švédské Embracer Group, za 41,8 milionu eur (v přepočtu 1,1 miliardy korun).

Kingdom Come: Deliverance prodalo přes tři miliony kusů hry a 1,5 milionu kusů různých DLC.

Ve Warhorse Studios by nyní měli pilně pracovat na pokračování středověkého RPG titulu. Tuto skutečnost redakci Indiana nedávno potvrdil důvěryhodný zdroj. Mezitím vzniká také port původní hry na Nintendo Switch.