Jan Zelený pokračuje ve vylepšování strategické hry s vlaky. Mashinky, které jsou v předběžném přístupu na Steamu, obdržely novou aktualizaci. Ta od základu přepracovává města.

Update obsahuje přes 50 nových budov - několik úrovní pro každou obytnou budovu, funkční stavby rozšiřující město nebo třeba několik dekorativních staveb. Městské domy se nově mění nejen při vylepšení, také vizuální změnou procházejí i při postupu do novodobější části hry.

Důležité je, že hráči mají nyní možnost přímo ovlivňovat rozrůstání města a pomáhat tak místním zastupitelům s urbanistickými plány. Stejně tak můžete některé oblasti pro novou výstavbu zakázat a ušetřit tak nové osadníky znečištění a hluku od přilehlého průmyslu.

Přečtěte si také: Česká hra Phonopolis si odnáší cenu za nejpůsobivější výtvarné zpracování

Už nebudete stavět pouze silnice pro nové ulice, ale celou řadu rozšiřujících budov rozdělených do několika skupin druhu vlivu na okolní budovy. Základní je občanská vybavenost, tedy škola, nemocnice, policie nebo hasiči. Postupem času se odemknou rozšíření města pro relaxaci: park, galerie, nebo třeba různá sportoviště. Poslední skupinou jsou budovy pro luxusní klientelu, jako například prodejna drahých automobilů značky Brm.

Díky těmto sférám vlivu se okolní budovy mění na větší a mohou na konci hry dosáhnout až 4. úrovně, která je reprezentovaná mrakodrapem. Spolu s tím se zlepšují jejich vzorce a mohou generovat podstatně více cestujících. Nebude to ale snadný úkol a zkomplikovat ho umí i zóna znečištění kolem průmyslových budov, kde jsou všechny budovy odsouzeny setrvat pouze na první úrovni. Některé další oblasti se pak používají k určení, kde by se mělo město rozrůstat nebo kterým oblastem se při výstavbě obytných budov naopak vyhnout.

Přečtěte si také: Terra Nil staví žánr městského budování na hlavu

Nová aktualizace také přináší přepracovaný generátor měst, který je nyní schopen používat mosty, tunely, otáčet budovu směrem k silnici, rozrůstat město i za železničními přejezdy nebo upravovat terén. Vytváří tak hezčí a realističtější města. K tomu využívá i například různé úrovně chodníků, naznačující „spokojenější“ městské části

„Vše by mělo jako vždy fungovat i na starší uložené pozice, a tak vám nic nebrání opět naskočit na vlak a svézt se na tomto českém tycoonu,“ dodává Jan Zelený.

Mashinky vyšly 6. 10. 2018 v předběžném přístupu na Steamu a obsahují české titulky.