České studio Warhorse se pochlubilo důležitým milníkem své hry. Středověký akční RPG titul Kingdom Come: Deliverance prodal pět milionů kusů. U této příležitosti tým pod vedením Daniela Vávry a Martina Klímy pořádá soutěž.

Fanoušci „realistického Skyrimu bez draků a magie“ mohou soutěžit o pět dioramat s figurkami hlavního hrdiny Jindřicha.

Chcete-li mít šanci vyhrát, musíte vývojářům napsat, svůj oblíbený moment z Kingdom Come: Deliverance, případně jak jste se o hře dozvěděli. Eventuálně popsat jakýkoli jiný příběh, který se ke hře váže.

Příspěvek lze napsat na Facebook, Twitter nebo na kartu hry na Steamu. Uzávěrka je 7. 7. 2022 a vítězové budou vyhlášeni krátce poté. Klidně můžete napsat na všechny tři platformy. V takovém případě bychom doporučovali napsat pokaždé něco jiného.

Kingdom Come: Deliverance vyšlo 13. 2. 2018 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ještě předtím se na Kickstarteru od lidí vybralo 1 106 371 liber, v přepočtu 36 milionů korun.

Děj hry je zasazený do českých zemí na začátku 15. století, do oblasti s městy Sázava, Rataje nad Sázavou a Stříbrná Skalice.

Ve Warhorse Studios pracují na neoznámeném projektu. Podle všeho jde o pokračování Kingdom Come, což nám před časem potvrdil důvěryhodný zdroj.

Warhorse Studios se v únoru 2019 přidali pod Koch Media, když je Embracer Group (THQ Nordic) koupila za 42,8 milionu eur. V létě téhož roku měl tým 131 zaměstnanců. Loni to mělo být už 172 zaměstnanců. V té době byla oznámena také verze pro Nintendo Switch.