Máme tu další novinky pro příznivce českých kamionových simulátorů. Tuzemské studio SCS Software ukázalo nové obrázky z nadcházejících DLC. American Truck Simulator čeká stát Colorado, zatímco Euro Truck Simulator 2 se obohatí o Pyrenejský poloostrov. Úplně na konci článku najdete ještě překvapení s vozem NEXT Western Star.

Začneme Coloradem, které pozve řidiče kamionů do zlatého dolu Cripple Creek & Victor Gold Mine, kde se v minulém roce vytěžilo více než 11 tun zlata, jehož cena byla kolem 511 milionů dolarů. Ve stejném roce se odhadovalo, že v dole zbývá ještě 118 tun zlata. Není tak divu, že důl bude součástí American Truck Simulatoru a vy budete moci pomáhat při každodenním provozu obrovského povrchového dolu poblíž Colorado Springs. To znamená odvážet suť, přivážet potřebný materiál a možná vám do návěsu naloží i zlato.

Přesouváme se k Euro Truck Simulatoru 2. Jeho početná komunita netrpělivě vyhlíží dodatečný balíček Iberia s Pyrenejským poloostrovem. Minule jsme viděli historické portugalské město Lisabon a moderní zdroje energie. Dnes se v galerii podíváme na odpočívadla a čerpací stanice, které najdete mezi horami, městy a lesy. Velká část z nich byla ručně vytvořena s různým designem.

Poslední dnešní zastávkou je opět American Truck Simulator. Vývojáři totiž odhalili tajný projekt, na kterém posledních pár měsíců pracují. Společně s výrobcem kamionů značky Western Star připravují nový truck NEXT Western Star, který bude světu odhalen 29. 9. letošního roku. Velmi krátce po jeho představení bude oznámen jeho příchod do American Truck Simulatoru.

SCS Software nemohou v současné době nic moc ukázat, ale vzkazují, že jsou nesmírně hrdí za tuto spolupráci a důvěru společnosti Daimler Trucks North America, jež jim umožnila přístup k prototypu kamionu, aby tvůrci mohli vytvořit kamion ve své hře.

Přečtěte si také: Hry Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator budou ještě hezčí

Hry American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2 koupíte ve verzi pro počítače v obchodech nebo na Steamu. Nové DLC s rozšířením mapy obvykle stojí 11,99 euro (přibližně 319 Kč). Nový kamion bude s největší pravděpodobností zdarma.