Před pěti měsíci nezávislé české studio FiolaSoft oznámilo záměr vylepšit postavy ve spojovačce Matcho na základě zpětné vazby od hráčů. V dubnu jsme viděli první výsledky, které se nyní promítly do předělaného příběhového traileru.

Abychom si detailů snáze všimli, je tady i srovnání původní a nové verze příběhového traileru (níže). Šestičlenný tým (plus externisté) připravil nové obličeje u všech postav a nové animace. U té příležitosti vývojáři přešli z Unreal Enginu 4 na moderní Unreal Engine 5.

„Naše postavy měly problémy v detailech. Uncanny Valley jsme vyřešili rychle, především opravou zorničky očí. Ale na zbytek jsme potřebovali čtvrt roku, abychom vůbec zvládli implementovat veškeré nadstavby, které pak dotvářejí ‚A pocit‘,“ uvedl Filip Kraucher na Facebooku s tím, že už to měnit nebudou. Pouze budou vylepšovat detaily směrem k vydání.

„Prošli jsme skutečně hromadou feedbacku a dostali jsme neskutečně hodně rad z řad vývojářů i umělců. Děkujeme!“ dodal Filip. V dohledné budoucnosti máme čekat ukázku českého dabingu, záběry z pokročilého souboje a druhý příběhový trailer.

Matcho je dobrodružná akce z pohledu první osoby s jedinečnou mechanikou spoj-tři. Hratelnost je postavena na tom, že se musíte rychle pohybovat, rychle myslet, označit tři nebo více nepřátel stejné barvy, vytvořit spojení a sledovat, jak nepřátelé mizí v ohromujících explozích. Takto můžete vytvářet komba, jež povedou k vyššímu skóre. Více jsme o hře napsali zde a zde.

Samotné Matcho vyjde v roce 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

*FiolaSoft vlastní Filip Kraucher, který je zároveň zakladatel, spolumajitel a producent INDIANa.