Čechy nejsou zrovna hojná půda pro vznikající herní vývojáře a studia. Proto jsme byli rádi, když nás oslovilo tříčlenné studio Drawblack, jenž v červnu oznámilo práci na post-apokalyptické survival strategii s názvem Extinction Protocol.

Jde o jednoduchou 2D hru odehrávající se v budoucnosti, ve které je obloha pokryta nepropustnými bouřkovými mračny a nad zbytky našeho světa se vznášejí různé anomálie. Hráč ovládá drona, který sice nemá zbraně nebo jiné obranné mechanismy, má ovšem vystřelovací lano, umožňující přesouvat materiál, díky kterému může postavit všelijaké bojové stroje. Smysl úkolu ve hře je tak poměrně jednoduchý. Přežít útoky nepřátel, kteří se na vás budou hrnout jeden za druhým. Ostatně se jedná o podobný gameplay jako v případě tower-defense her.

Grafika je dosti temná a osobně bych ji připodobnil ke stylu stejnému jako ve hře Limbo, a to se k navození té správné atmosféry zcela určitě hodí. Zároveň doufám, že hudba a celkově zvuk bude stejný jako v traileru, který vývojáři zveřejnili.

Hra má navíc svojí kampaň na Kickstarteru a potřebují právě naši pomoc, abychom si ji vůbec mohli vyzkoušet. Celkem vybírají 20 000 dolarů, což je přibližně 460 000 korun. To není žádná převratná částka, přičemž již za 350 korun získáte přeobjednanou hru. Tak co, podpoříte toto malé české vývojářské studio?