České zastoupení Sony v e-mailu potvrdilo, že se PlayStation 5 na českém trhu bude prodávat od 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč, zatímco Digital Edition bude stát 10 790 Kč. Již dnes startují předobjednávky u vybraných prodejců.

Důležité také je, že menu konzole bude v češtině.

Během večerního přenosu PS5 Showcase byly oznámeny nové tituly včetně například nového God of War, Final Fantasy XVI či Hogwarts Legacy. Dále se ukázaly nové záběry z očekávaných novinek, jako jsou mimo jiné Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty Black Ops Cold War, Resident Evil 8: Village a další.

Přečtěte si také: PlayStation Plus Collection přináší výběr nejlepších PS4 her na PS5

Důležité je, že současně s PlayStation 5 se budou prodávat i hry Astro’s Playroom (předinstalováno v každé PS5), Demon’s SoulsDestruction AllStarsMarvel’s Spider-Man: Miles Morales (a Ultimate Edition) a Sackboy A Big Adventure.

V roce 2021 máme mimo jiné počítat s Ratchet & Clank: Rift Apartnovým God of War a s největší pravděpodobností vyjde i Horizon: Forbidden West nebo Gran Turismo 7.

Spolu s cenou obou verzí nové konzole byly oznámeny také ceny příslušenství na PS5:

  • DualSense Wireless Controller – 1 899 Kč
  • PULSE 3D wireless headset – 2 690 Kč
  • HD Camera – 1 599 Kč
  • Media Remote – 790 Kč
  • DualSense Charging Station – 790 Kč  

Předplatitelé PS Plus se mohou těšit na nový benefit v podobě PlayStation Plus Collection. Balíček bude obsahovat výběr oblíbených PS4 her, které si budou moci hráči zdarma užít i na své nové konzoli PS5.

DALŠÍ NOVINKY Z PS5 SHOWCASE