Nezávislé studio Charles Games pod záštitou Univerzity Karlovy zveřejnilo první trailer na adventuru Svoboda 1945, která se odehrává ve vesnici v česko-německém pohraničí a jde o pokračování titulu Attentat 1942. „Její obyvatelé prožili hrůzy druhé světové války, aby je po jejím skončení čekal chaos a násilí. Přijíždíte se zdánlivě jednoduchým pracovním úkolem - rozhodnout co bude s místní školou. Jenže pohnuté historii nejde uniknout. Staré rány a křivdy sahají hluboko,“ uvádí tisková zpráva.

„V průběhu hry budete zjišťovat, jak odsun nebo komunistický puč ovlivnily život vesnice. Mohou hrůzy války ospravedlnit násilí po jejím konci? Váš děda byl u toho, ale detaily chybí. Jak se do vesnice dostal? Zapojil se nějak do poválečných událostí? Pokud budete opatrní, možná vypátráte pravdu. A odhalíte minulost, která stále ovlivňuje současnost,“ přibližují Svobodu 1945 její autoři.

Svoboda 1945 byla vytvořena ve spolupráci s profesionálními historiky. Ve hře poznáte těžkosti poválečného života, budete mluvit s pamětníky a prožijete jejich vzpomínky.

  • Odhalte minulost v propracovaných rozhovorech, kde záleží na každém rozhodnutí.
  • Ponořte se do mnohovrstevnatého příběhu o osvobození od nacismu, odsunu Němců, komunistické kolektivizaci a morálních dilematech z doby, kdy se republika vzpamatovávala ze světové války.
  • Prožijte dějiny v interaktivních komiksech a vzpomínkách.
  • Objevte unikátní historické záběry a dokumenty.
Přečtěte si také: Univerzita Karlova založila vlastní herní studio Charles Games

Svoboda 1945: Liberation vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku s českým dabingem a titulky pro PC, Mac a Linux. Pro hraní je vyžadován operační systém Windows 7 SP1+, 4 GB RAM, grafická karta Intel HD Graphics 5000 nebo výkonnější, DirectX verze 10 a 9 GB volného místa na pevném disku.