Na Kingdom Come: Deliverance pracuje malé české studio Warhorse přibližně pět let. Od letmých náčrtů a nápadů, které se tvořili v myslích vývojářů, se hra posunula k mnohem propracovanějšímu celku. A postupem času nám již od prvního oznámení před očima vzkvétá pravé středověké RPG, které sází na hluboký příběh. Warhorse neváhalo ani vteřinu a přesně s tímto se studio rozhodlo vydat na kolínský Gamescom 2017, kde se ukázalo, že Kingdom Come: Deliverance nadchlo nejednoho hráče.

Warhorse svou návštěvu letošního Gamescomu doopravdy nezanedbali. Vydali zde několik trailerů, společně s novými screenshoty přímo ze hry, na kterých můžeme spatřit nádhernou přírodu Českého království, ale také pozoruhodné stavby a vojáky v lesknoucí se zbroji. To všechno dohromady zaujalo spoustu nadšených návštěvníků, kterých stále přibývalo a koutek s tímto středověkým RPG byl málokdy opuštěný. Nakonec tato kolínská herní akce nemohla pro vývojáře z Warhorse dopadnout lépe, jelikož se nyní Kingdom Come: Deliverence může pyšnit oceněním „NEJLEPŠÍ PC HRA GAMESCOMU“. Tady se dokázalo, že česká herní scéna nerazí do důchodu a má stále světu co nabídnout.

Zároveň na Gamescomu tvůrci z Warhorse prošli několika zajímavými rozhovory a postupně odhalovali informace, které nám svět Kingdom Come: Deliverance ještě více přiblížil. Navíc zdůraznili důležité fakty o prvcích, které budou hru provázet.

Jak připomíná v rozhovoru Daniel Vávra, Kingdom Come: Deliverance je středověké realistické RPG z pohledu první osoby. Hra je inspirována hrami jako je například Zaklínač či Skyrim, ale daleko hlouběji se soustředí na příběh. Ten nás zavede do 15. století, přesněji do roku 1403, kdy vypukne občanská válka. Hráči se objeví v kůži syna kováře, jehož celá rodina je zavražděna a vesnice, kterou považoval za domov, přestane existovat. Po celé dobrodružství si budeme moci vybrat, jaký styl hraní upřednostníme. Budeme-li kráčet jako zloději a soustředit se na stealth, zapleteme se do každé bitky či úkoly vyřešíme naší vlastní upovídaností a výřečností. Každá cesta nám ve společnosti určí jiné postavení a stejně jako svojí reputaci, všemi svými rozhodnutími také ovlivňujeme samotný konec.

Důležité je zdůraznit, že se jedná o realistické RPG, tudíž ve hře nehledejme jakoukoli magii a kouzla či jakékoli nadpřirozené stvoření. To nám ale vynahradí propracovaný soubojový systém. Ten se především soustředí na důkladný šerm, ale také nezapomíná na střelbu z luku či na jiné válečné zbraně, kterými jsou například kladiva.

Svět je zasazený do reálných lokací, které se nacházeli na území Českého království. Města jsou doopravdy sestavená podle reálných předloh. Stejně tak vesnice, ve které náš hlavní hrdina pobýval, byla během občanské války zničena.

Hra už je téměř hotová a Warhorse se nyní soustředí především na veškeré úpravy a odstraňovaní bugů či čehokoli, co by naše hraní mohlo znepříjemnit. A jak už je nějakou dobu známo, Kingdom Come: Deliverance má konečně své datum vydání. Mělo by vyjít 13. února 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.  

Jak se na Kingdom Come: Deliverance těšíte vy? Zaujala vás hra kvůli žánru a zasazení příběhu? Myslíte si, že má tato česká hra dobře našlápnuto? Plánujete si hru pořídit? Napište nám svůj názor do diskuze pod článkem!