Populární válka červů je zpět ale tentokrát v úplně jiné podobě, než byste čekali. Společnost Team17 oznámila Worms Rumble, novou podobu značky Worms, která poprvé nabízí souboje v reálném čase až pro 32 hráčů v módu battle royale a pro 30 hráčů v týmovém deathmatchi. Vývojáři slibují vzrušující, chaotické, napínavé a nevyzpytatelné bitvy, kterých jsme ještě neměli šanci se zúčastnit.

Worms Rumble vyjdou koncem letošního roku na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5. Hra bude podporovat cross-play multiplayer se všemi verzemi a slibuje návrat mnoha mechanik z původních dílů, včetně ikonických zbraní - jako je bazuka, brokovnice, svatý granát, baseballová pálka či útočná puška. K těmto známým kouskům se přidají úplně nové zbraně a předměty.

Největší změnu u Worms Rumble za celou historii série představují již zmíněné bitvy v reálném čase. Ty jsou oproti tahovému režimu rychlejší, červíci jsou pohyblivější a mají zajímavé akrobatické schopnosti.

Hra zahrne vývojové systém, prostřednictvím něhož vyměníte zkušeností body získané během bitev za odemknutí nových kostýmů, doplňků a emotikonů pro své červi. Team17 slibují také pravidelné pořádání sezónních událostí, turnajů, výzev a v neposlední řadě chtějí experimentovat s novými způsoby hraní v The Lab (v laboratoři).

Team17 hodlají Worms Rumble po vydání podporovat pravidelnými aktualizacemi, které zahrnou nové arény, nové věci pro přizpůsobení červů a mnohem více.

Pokud vám takto drastická změna Wormsů nevadí, tak od 15. do 20. července na PC běží beta. Registrovat se do ní můžete zde.