Rozsáhlá rekonstrukce distribuční sítě Ubisoftu v Evropě přináší první výraznou změnu. Ubisoft v Polsku uzavřel svou pobočku, aby ušetřil náklady. Teď jsme se dozvěděli, že hry bude mít nově na starost místní Cenega.

Změna se dotkne také našeho trhu. Kromě Polska bude Cenega distribuovat hry Ubisoftu také v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Před touto změnou se o tituly Ubisoftu u nás dělily firmy Conquest a Playman.

Změna se týká už nadcházející titulů v podobě Assassin's Creed: Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, The Crew Motorfest a Skull and Bones.

„Jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat na distribuci tak uznávaných značek, jako jsou hry z portfolia společnosti Ubisoft,“ řekl Marek Chyrzyński, generální ředitel společnosti Cenega S.A.

„Podrobnosti týkající se edic a dat vydání budou brzy zveřejněny v budoucích tiskových zprávách a na webových stránkách,“ dodává česká tisková zpráva.

Cenega se na našem trhu stará také o hry společností Bethesda Softworks, Bandai Namco Entertainment, SEGA, Square Enix, Capcom, Take-Two Interactive nebo Warner Bros.

Dle dostupných informací bude mít Cenega na starost pouze distribuci her, marketing, PR (kontakt s médii) a podporu bude nadále řídit Ubisoft.

Zajímavé je, že se po letech hry Ubisoftu vrací do Cenegy, ta je měla v Polsku na starost do roku 2008. V té době Ubisoft v Polsku otevřel svou pobočku.