Letošní herní kalendář se pomalu, ale jistě bortí. Další odloženou hrou má být očekávaná PlayStation exkluzivita Horizon Forbidden West, která má být odsunuta na rok 2022. Na stejný rok je v plánu pokračování God of War s přezdívkou Ragnarok.

Horizon Forbidden West mělo původně dorazit koncem letošního roku. Agentura Bloomberg a novinář Jeff Grubb shodně tvrdí, že Sony s titulem od studia Guerrilla Games počítá až na první čtvrtletí roku 2022. Nadále mají platit verze pro PS5 a PS4.

Šéf PlayStation Studios, Hermen Hulst, v červnu uvedl, že Horizon Forbidden West je na dobré cestě k vydání koncem letošního roku. V té době ale nechtěl potvrdit datum z důvodu problematického vývoje v době globální pandemie.

Podle Grubba bude odklad oznámen v září na akci PlayStationu, kde se předvedou také hry, co vyjdou během podzimu a zimy.

Připomeňme, že dříve byly na rok 2022 odloženy hry Gotham Knights, Hogwarts Legacy, Rainbow Six Extraction nebo God of War 2. Odloženy byly zejména kvůli situaci s covid-19. Vývojáři musejí pracovat ze svých domovů.