První nespokojení majitelé fyzických PlayStation 4 a Xbox One verzí Cyberpunku 2077, kteří požádali CD Projekt RED o vrácení peněz, dostali své peníze zpět. Ukazuje se ale, že mohou očekávané, leč po stránce optimalizace nepovedené akční RPG hrát.

Jedním takovým je hráč Steve, který požádal o vrácení peněz za svou sběratelskou edici Cyberpunku 2077 v hodnotě 250 amerických dolarů. Polské studio mu vrátilo téměř 300 dolarů, včetně daně z prodeje, prostřednictvím služby PayPal. Zajímavé ale je, že Steve má stále doma sběratelskou edici (včetně sošky hlavního hrdiny V, samolepek a artworků) a hru může na svém Xboxu One nadále hrát. Stačilo poslat e-mail s dokladem do 21. 12. 2020. Mezitím čeká, zda se vývojáři ozvou a budou chtít sběratelskou edici vrátit.

Polská společnost měla některým lidem, kteří požádali o vrácení peněz, říct, že v určitém okamžiku budou muset poslat svou kopii jako součást celkového procesu. Dosud ale požádáni nebyli. Je otázkou, zda CD Projekt RED něco takového bude vyžadovat, když si vezmeme, kolik času a peněz by bylo zapotřebí ke koordinaci tohoto procesu.

V některých případech CD Projekt RED vrátil peníze i za digitální verzi, jež nebyla zakoupena na PlayStation Store nebo Xbox Store, ale v obchodě. Jedním z nich je Ben. I ten může nadále Cyberpunk 2077 hrát.

CD Projekt RED hráčům umožnil požádat o vrácení peněz koncem minulého roku - ve formuláři byla i možnost vyměnit konzolovou verzi za PC verzi. Peníze začal vracet rychle. Nespokojení hráči Falloutu 76 na vrácení peněz od Bethesdy čekali více než šest měsíců.

Pokud jste také požádali o vrácení peněz, a ještě se vám CD Projekt RED neozval, tak firma uvádí, že se bude procesem zabývat v průběhu následujících dvou měsíců.

Cyberpunk 2077 vyšel 10. 12. 2020 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Od té doby v Polsku pracují na opravě hry. Zatím vyšlo několik hotfixů. Velké patche jsou v plánu na leden/január a únor/február, zatímco slibovaná aktualizace s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S byla odložena, stejně tak bezplatné dodatečné balíčky. Později dorazí i placené expanze s rozšířením příběhu. Více jsme psali zde.