Těsně před vydáním patche 1.5 a next-gen upgradu pro Cyberpunk 2077 před dvěma dny tvůrci ze studia CD Projekt RED zveřejnili oficiální záběry z hraní, které ukazovaly, jak Cyberpunk aktuálně vypadá na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X. Záběry pořízené se slabší next-gen konzolí, tedy s Xboxem Series S, jsme však viděli jen během souvisejícího přímého přenosu vývojářů, a to dost krátce.

Nyní se ale můžeme podívat na necelých 10 minut záběrů z plnění vedlejšího úkolu Zakázka: Nevhodný zabiják, které demonstrují Cyberpunk 2077 právě při hraní na Xboxu Series S. Pokud tedy tuto konzoli vlastníte a dosud jste si nebyli jistí, co můžete od návštěvy Night City reálně očekávat, teď už se snad můžete přesvědčit. Xbox Series S každopádně nabízí pouze 30 snímků za sekundu, na hraní při 60fps je tedy v tomto případě třeba zapomenout, dále střední/poloviční nastavení SSR (Screen Space Reflections) a rozlišení 1440p s dynamickým škálováním. Zapomenout zde musíme také na podporu ray-tracingu.

Na závěr tu máme ještě něco pro všechny příznivce Cyberpunku 2077 bez ohledu na platformu. Jednou z nejzajímavějších součástí hry je nepochybně fiktivní hudební skupina Samurai, pod níž se ve skutečnosti skrývá švédská skupina Refused. V minulosti CD Projekt RED postupně na YouTube a dalších platformách zveřejňoval jednotlivé singly Samuraie, které je možné slyšet i při hraní, zpravidla jako součást marketingu. Po čase však s tímto milým zvykem přestal.

Protože je ale třeba vydání nového patche a next-gen upgradu Cyberpunku 2077 podpořit všemi dostupnými prostředky, nyní si můžeme konečně kdykoliv a kdekoliv poslechnout skladbu Archangel. A díky jejímu vydání je tak kolekce šesti singlů skupiny Samurai konečně kompletní, víc toho zkrátka vývojáři ve spolupráci s Refused oficiálně nevyprodukovali. Všechny songy si můžete poslechnout níže, a to včetně populární alternativní verze skladby Never Fade Away, která může mít obzvlášť velký dopad na ty, kteří už Cyberpunk 2077 dohráli.