Je tomu teprve týden, co se akční RPG Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt Red vrátilo na PlayStation Store. Sony i přesto nadále varuje před stavem, ve kterém se hra nachází. Na PS4 se stále mohou objevit problémy s výkonem. Japonská společnost doporučuje hraní na PlayStation 4 Pro a PlayStation 5 pro dosažení toho nejlepšího herního zážitku. V CD Projekt Red jsou ale se hrou nejspíše spokojeni, jelikož výkonný ředitel Adam Kiciński prohlásil, že hra dosáhla „uspokojivé úrovně“.

Přečtěte si také: Navzdory problémům má Cyberpunk 2077 jednu z největších fanouškovských komunit

Adam Kiciński se dostal ke slovu v průběhu WSE Innovation Day konference. Zde se zmínil o tom, že vývojáři nyní budou mít více času se zaměřit na úpravu jiných aspektů hry. Těmi může být například vylepšení některých herních systémů a funkcí. Většina zaměstnanců CD Projekt Red bude nadále pracovat na aktualizacích pro Cyberpunk 2077 a na next-gen verzi hry pro konzole PS5 a Xbox Series X/S. Ta by měla dorazit koncem letošního roku.

„V tomto ohledu jsme dosáhli uspokojivé úrovně,“ řekl o stabilitě a výkonu hry výkonný ředitel Adam Kiciński. Pracovali jsme také na celkovém vylepšení kvality, ohledně čehož jsme také šťastni. Samozřejmě jsme také odstranili bugy a grafické glitche a budeme v tom pokračovat. Postupem času také představíme vylepšení základního herního systému, na což hráči upozornili.“

Návrat Cyberpunku 2077 na PlayStation Store by mohl pomoci s prodeji hry. Letos na jaře byl totiž vyzpovídán Michał Nowakowski, dle nějž absence Cyberpunku 2077 na PlayStation Storu prodejům zrovna dvakrát nepomohla. Na WSE Innovation Day konferenci byl také vice prezident Piotr Nielubowicz. Ten zde byl dotazován, zdali měl návrat Cyberpunku 2077 na PlayStation Store nějaký dopad na prodeje.

Data dáváme k dispozici až když dosáhnou milníku nebo se nashromáždí do určitého počtu,“ řekl Nielubowicz. „Nyní, po dvou dnech (kdy se konference uskutečnila, pozn. redakce), nebudeme tyto výsledky komentovat.“

Cyberpunk 2077 se nedávno dočkal další velké aktualizace, stihl se vrátit na PlayStation Store a Xbox přestal podporovat rozšířenou žádost o vrácení peněz. Jak to poslední dobou s Cyberpunkem 2077 vidíte vy? Přijde vám, že hra opravdu dosáhla uspokojivé úrovně, nebo se slovy výkonného ředitele nesouhlasíte?