V nedávné prezentaci finančních výsledků se CD Projekt pochlubil nejen prodeji Zaklínače 3 a celé trilogie Geraltova dobrodružství, ale také počtem vývojářů na jednotlivých projektech.

K 30. 4. 2023 měl největší vývojářský tým Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, což je pochopitelné s ohledem na to, že první a současně poslední příběhové rozšíření má vyjít v letošním roce. Polské studio ho bude prezentovat 8. 6. na Summer Game Festu a poté umožní novinářům si ho zahrát.

Druhým nejpočetnějším týmem je ten, co připravuje projekt Polaris. Ten má na starost vývoj nového dílu Zaklínače, jenž odstartuje druhou trilogii. Jak můžeme vidět, od loňského roku tým Polarisu stále roste. Totéž platí i pro „další projekty“.

Dle informací, co zazněly na konferenčním hovoru s investory, na novém dobrodružství ze světa Andrzeje Sapkowského pracuje již 220 specialistů a vedení CD Projekt RED očekává, že v následujícím měsících se tým výrazně rozšíří.

Na třetím místě se nacházel projekt Sirus, spin-off Zaklínače, od kanadského studia The Molasses Flood. To už ale dnes platit nebude, protože začátkem května tým postihlo propouštění poté, co došlo k restartu vývoje. Uvidíme, jak bude vypadat rozložení sil v příští aktualizaci.