Polská společnost CD Projekt RED dnes dopoledne zveřejnila oficiální prohlášení na žlutém pozadí, které v minulosti ohlašovalo odklad hry. Dnes je tohle oznámení spojeno s omluvou za kvalitu Cyberpunku 2077 na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Tvůrci se omlouvají za problémy a slibují velké aktualizace.

„Nejprve bychom se chtěli omluvit za to, že jsme hru neukazovali na základních konzolích poslední generace před její premiérou,“ píše CD Projekt RED ve vyjádření a dodává, že v důsledku toho hráči nebyli řádně informováni, respektive upozornění. „Měli jsme věnovat větší pozornost tomu, aby se hra lépe hrála na PlayStation 4 a Xbox One.“

Je zajímavé, že si vývojáři sypou popel na hlavu. Přitom Cyberpunk 2077 byl několikrát odložen, v posledním odkladu se dokonce psalo z důvodu optimalizace pro PS4 a Xbox One. Před vydáním studio tvrdilo, že na konzolích hra funguje překvapivě dobře.

Už v pátek vyšel patch 1.04, který na PC a PlayStation 4 opravil palčivé chyby. Později se dostal i na Xbox One. Polské studio nyní chystá další opravy, aby si posvítilo na problémy, které hráče nejvíce trápí, včetně PC, kde je na tom bídně optimalizace.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Patch 1.04 a podrobný test hry na PS4 a PS4 Pro

Během následujících sedmi dnů má být vydán další patch a po Vánocích dojde na dvě velké aktualizace. První dorazí v lednu/januári a druhá v únoru/februári. Navzdory opravám nebude Cyberpunk 2077 fungovat na PS4 a Xboxu One stejně jako na PC a next-gen konzolích. Vývojáři se ale chtějí tomuto zážitku co nejvíce přiblížit.

„Vždy chceme, aby každý, kdo kupuje naše hry, byl s nákupem spokojen. Ocenili bychom, kdybyste nám dali šanci, ale pokud vás hra na vaší konzoli nepotěší a nechcete čekat na aktualizace, můžete svou kopii vrátit.“

Pokud jste nespokojeni a koupili jste si Cyberpunk 2077 digitálně na PS4 nebo Xbox One, tak můžete zažádat o vrácení peněz u Sony a Microsoftu, případně vám je k dispozici podpora CD Projektu RED na sociálních sítích. Majitelé fyzických verzí to mají složitější, těm je doporučováno obrátit se na svůj obchod, stejně tak ale mohou využít e-mail helpmerefund@cdprojektred.com od 14. do 21. 12. 2020..

Cyberpunk 2077 vyšel 10. 12. letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Konzolové verze jsou hratelné na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S v rámci zpětné kompatibility. Upgrade pro next-gen má dorazit později. Na nové generaci konzolí tak musíte počítat se stejnou grafikou jako na PS4 Pro, potažmo Xbox One X. Výkonnější hardware se momentálně postará pouze o stabilnější snímky.