V posledních dnech se internetem šíří nepodložené informace o odkladu Cyberpunku 2077. Očekávaného akčního RPG se máme podle spekulací dočkat až v roce 2021. Důvodem má být současná generace konzolí. Sci-fi novinka od tvůrců Zaklínače má hůře běžet na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Na konci minulého měsíce byl Cyberpunk 2077 odložen o 21 dnů. V pořadí třetí odklad posunul hru z 19. 11. na 10. 12. 2020. Představitelé CD Projektu RED vysvětlili, že potřebují více času na testování, aby zajistili, že Cyberpunk 2077 bude fungovat dobře na každé platformě. Při tom připomněli vydání devíti samostatných verzí, včetně PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S prostřednictvím zpětné kompatibility PS4 a Xbox One verzí. Poté jsme se ještě dozvěděli, že pro tvůrce je důležitý první dojem.

Přečtěte si také: CD Projekt RED chystá hraný film ze světa Cyberpunku

„Ve srovnání s předchozími změnami termínu je tato situace jiná. Hra je připravena pro počítače a dobře se hraje na konzolích nové generace, ale dokončujeme práce týkající se současné generace konzolí,“ okomentoval situaci pro investory Adam Kicinski, generální ředitel CD Projektu RED.

„Rozhodnutí nebylo snadné, ale víme, že hru vydáme pouze jednou a první dojem je důležitý. Lepší první reakce na hru vždy fungují ve prospěch větších prodejů,“dodal s tím, že by Cyberpunk 2077 mohli vydat v původním termínu, tedy 19. 11. 2020, ale čas navíc jim umožní zajistit, že vše bude vyladěné.

Pokud by došlo k odkladu na rok 2021, tak by to bylo hodně nečekané. CD Projekt RED rozjel masivní reklamní kampaň. Reklamu mohou vidět v ulicích obyvatelé Londýna na proslulých dvoupatrových autobusech, stejně tak svítí velkoplošný banner na Times Square v New Yorku. Tento prostor má na čtyři týdny hodnotu 1,5 až 4 miliony dolarů. Podle dostupných informací měl Warner Bros. (vydavatel Cyberpunk 2077) za reklamu zaplatit až 2,5 milionu dolarů. Navíc běží reklamy po celém světě, Cyberpunk 2077 se objevuje na herních serverech i v papírových časopisech a začínají i nejrůznější soutěže.

Odklad tak nedává vůbec smysl. To si nemůže CD Projekt RED dovolit. Zástupce polského studia komentoval spekulaci pro americké IGN, kde ji ale přímo nepopřel:

Přečtěte si také: Sestavte si jedno z aut Cyberpunku 2077 pomocí LEGO kostek

„Zpravidla nekomentujeme spekulace. Potvrdím však, že jsme si udělali čas na aktualizaci všech našich aktiv, aby odrážela nové datum vydání - 10. 12. 2020.“ Jinými slovy, v CD Projektu RED udělali vše pro to, aby Cyberpunk 2077 vyšel příští měsíc. V návaznosti na toto prohlášení se na sociálních sítích Cyberpunk 2077 objevil nový obrázek. V něm je uváděno 10. prosince/decembra.

Cyberpunk 2077 si budete moci zahrát s českými titulky.