Další Zaklínač? Sem s ním!

Taková bude asi reakce každého z vás. A jak to tak vypadá, mohlo by na něj skutečně dojít. Během nedávného meetingu společnosti se Adam Kiciński, prezident a ředitel CDPR, rozpovídal o několika tématech. Hned zkraje zmínil, že už Cyberpunk 2077 rozeslali ratingovým společnostem, jak jsme mj. psali ve včerejším Stručně.

V relativně stravitelném přepisu toho, o čem dalším se dále mluvilo, najdeme ovšem i další zajímavosti. Mj. Adam Kiciński znovu objasnil situaci s CDPR a Andrzejem Sapkowským, který v minulosti velmi hlasitě dával najevo, jak jsou hry nanejvýš druhořadé. Kromě toho, že se situace mezi těmito dvěma entitami urovnala nejen na papíře, jsme se také dozvěděli, že spolu nyní spolupracují.

Také došlo na znovupotvrzení, že v CD Projekt RED je zájem o další hru ze světa Zaklínače. To je něco, co jsme slyšeli už předtím. Adam Kiciński přeci jenom ale poté zmínil něco nového a důležitého. Jakmile vyjde Cyberpunk 2077, jedna velká část týmu bude pracovat na multiplayeru, druhá velká část na dalších rozšířeních (obdobně jako u Zaklínače 3) a malá část týmu na další singleplayerové hře. A protože bylo potvrzeno, že všechny plánované hry mají být buď ze světa Zaklínače nebo Cyberpunku, přičemž už nyní mají základní koncept toho, co to bude, je tu velká pravděpodobnost, že opravdu půjde o dalšího Zaklínače. Ačkoli už se nejspíš nebude točit kolem Geralta.

Pokud tomu tak bude, tak hru ovšem nečekejte v blízké době. CDPR se budou tomuto a všem dalším projektům věnovat minimálně čtyři až pět let za účelem vysoké kvality, takže od nich novou hru neuvidíme až do zhruba konce roku 2025.

Takže ačkoli zatím oficiálně nevíme, zda bude tím dalším projektem opravdu další hra ze světa Zaklínače, jsou tu velmi silné náznaky toho, že by tomu tak opravdu být mohlo. Spolupráce se Sapkowským, zájem ze strany CDPR, to, že je aktuálně nic jiného než Zaklínač nebo Cyberpunk nezajímá… No, nevím jak vy, ale já už se nemůžu dočkat. A to i přesto, že nás stále čeká vydání Cyberpunku 2077, které je naplánováno na 17. 9. 2020 s českými titulky pro PC, PS4 a Xbox One.