Polská skupina CD Projekt Group, do níž spadá obchod GOG.com nebo tvůrci herního Zaklínače a Cyberpunku 2077 ze studia CD Projekt RED, se rozrůstá o dalšího člena. Po akvizici týmu Spokko, autorů mobilní AR hry The Witcher: Monster Slayer, a otevření pobočky CD Projektu RED ve Vancouveru přebudováním studia Digital Scapes přichází na řadu odkoupení amerického studia The Molasses Flood, založeného v Bostonu v roce 2014.

The Molasses Flood se specializuje na survival hry a tituly zaměřené na stavění základen. Konkrétně má na svědomí rogue-like dobrodružství The Flame in the Flood z roku 2016 a loňský survival Drake Hollow. Zástupci CD Projektu si od tohoto studia slibují především zkušenosti, cit pro kvalitu a technologické znalosti.

Zajímavé je, že přestože bude The Molasses Flood do budoucna úzce spolupracovat se studiem CD Projekt RED, nedojde k jeho začlenění do již existujících týmů. Místo toho si udrží vlastní identitu a bude pracovat na vlastním, ambiciózním herním projektu, který využívá jednu ze značek, jež CD Projektu patří. Což znamená Zaklínače nebo Cyberpunk.

S ohledem na předešlé tituly je klidně možné, že to bude právě The Molasses Flood, kdo převezme otěže vývoje multiplayerového Cyberpunku. Sice se v minulosti hovořilo o tom, že na něj nakonec nemusí dojít v takové podobě, jakou jsme původně očekávali, ale podle jistých náznaků a nálezů v datech patchů Cyberpunku 2077 mohl být tento pokus nedávno oživen.

Samozřejmě ale může jít i o něco zcela jiného, o čem jsme zatím nic neslyšeli. Jen s dalším plnohodnotným Zaklínačem bychom raději v tomto případě nepočítali. Není pochyb o tom, že se ho dříve či později dočkáme, ale s největší pravděpodobností ho připravuje přímo CD Projekt RED. Oficiální informace o tom, na čem přesně The Molasses Flood pracuje, se máme dozvědět časem.