Poslední dobou slyšíme, že čím dál více her bude mít časovou exkluzivitu u jedné digitální distribuce, nejčastěji Epic Games Store. Příkladem může být Metro Exodus, či nově ohlášené hry od Quantic Dream, Detroit: Become Human, Heavy Rain a Beyond: Two Souls. A tak bylo jen otázkou času, kdy se fanoušci zeptají, jestli i jimi očekávaná hra dostane podobnou exkluzivitu.

Stejnou otázku dostal i CD Projekt Red a odpověděl velmi otevřeně a pro některé možná trochu překvapivě. Sice se nejedná o oficiální vyjádření, ale jak tohle studio známe, je velká pravděpodobnost, že se tak opravdu stane.

Marcin Momot, vedoucí oddělení pro komunitu na svém Twitteru sdělil, že se budou snažit dostat Cyberpunk 2077 na co nejvíce platforem, aby hra byla dostupná co nejvíce hráčům.

Opět se tak zdá, že toto polské studio jde proti proudu. Vzpomeňte si, že jejich hry byly vždy bez protipirátské ochrany a stejné motto mají i pro hry z jejich obchodu GOG. Jejich placená rozšíření jsou tak bohatá na obsah, že by vystačila na samostatnou hru. A teď se zdá, že jejich nový titul bude jako jeden z mála na Steamu k dispozici v den vydání.

A co si myslíte vy? Vadí mám, že hra je časově exkluzivní jen na jedné platformě? Podělte se s námi o váš názor do komentářů.