Vývojáři z Chucklefish studia poprvé oznámili svoji nejnovější hru Witchbrook již v roce 2017. Tehdy jsme už věděli, že se bude jednat o RPG (role-playing game) s tématikou inspirovanou prostředím z knih Harryho Pottera, tedy kouzelnickou školou. Úspěšným dostudováním získáte nejen kouzelnické vzdělání, ale i povolení magii vůbec používat v běžném životě.

Tvůrci lákají na poutavý příběh, který by si však měl zachovat notně relaxační ráz, jako u Stardew Valley, který vydávali. Za nás je to jenom dobře. Ačkoliv se to na první pohled může zdát jako nuda, tak Stardew Valley nás přesvědčilo, že to tak i přes prvotní obavy není a hra vlastně nemusí být přehnaně akční, aby nás zabavila na desítky hodin.

Právě odpočinkové hry s poklidným příběhem, kde si žijete vlastní život, budujete si přátelství a vztahy, je něco, co na trhu od velkých studií chybí. Jejich nedostatek tedy suplují malá indie studia jako Chucklefish. Možná je to víc než dobře. Je z toho cítit vášeň a smysl pro každý detail, který by větší tým nemusel mít.

CO O HŘE UŽ VÍME?

Ačkoliv Eric Barone na twitteru ujasnil, že nemá s Witchbrook nic společného, opět se musíme za pomyslným vzorem ohlédnout po Stardew Valley. Vývojáři nám prozradili spoustu povědomých herních aktivit a prvků, které se které se objeví ve Witchbrook.

  • Rybaření, které bude fungovat jako minihra podobně jako ve Stardew Valley.
  • Vaření jídla a míchání lektvarů, o kterém zatím mnoho nevíme, ale věříme, že díky lektvarům budeme schopni získat zajímavé buffy.
  • Hospodaření a v odlehčené formě farmaření. Zatím oficiálně víme jen o houbičkách.
  • Navazování přátelství, randění a svatby s ostatními obyvateli kouzelnické školy.
  • S velkou jistotou si už teď můžeme slibovat vizuální customizaci postavy.

Ve zmíněném titulu bude mít Witchbrook vzor i ve fungovaní času. Oznámené je střídání denního a nočního cyklu, ročních období a také výjimečné události jako Vánoce, Halloween a další svátky. Zároveň každé NPC bude mít svůj narozeninový den, který s ním můžete slavit.

Těšíme se i na kouzelnické souboje. Pravděpodobně to nebude boj „na život a na smrt“, ale jen duely mezi kouzelníky s cílem odzbrojit soupeře. Snad se brzy dozvíme něco i o samotných schopnostech.

Zatím neznáme ani přibližné datum vydání a na jakých platformách hra vyjde. Ale sám za sebe v kostech cítím, že tohle bude parádní odreagovačka. Jen doufám, že bude možné hrát Witchbrook v partě kamarádů a nebude se jednat jen o singleplayerový titul.