Když si představíte hru inspirovanou Lovecraftem, vybaví se vám horor. Tím ale nadcházející adventura Call of the Sea rozhodně není. Sami se o tom budete moci přesvědčit od 8. 12. letošního roku, kdy titul vychází na Xbox One, Xbox Series X/S a PC. Dostupný bude také v Xbox Game Passu.

Call of the Sea je dobrodružná logická hra z pohledu první osoby. Odehrává se ve 30. letech 20. století a vypráví příběh ženy jménem Norah. Ta pátrá po expedici svého manžela Harryho, který záhadně zmizel. Pátrání ji zavede na podivný, avšak nádherný ostrov v jižním Pacifiku. Ostrov je plný tajemství čekajících na odhalení. „Je to neobvyklý příběh o tajemství, dobrodružství a sebepoznání,“ dodávají vývojáři ze studia Out of the Blue Games.

Norah má být silná hrdinka plně nadabovaná Cissy Jones z her Firewatch a Walking Dead Season One. V její kůži prozkoumáte ohromující svět s úžasnými lokacemi a zažijete inteligentní milostný příběh se složitými, ale zábavnými hádankami v dobrodružném příběhu bez násilí.

Při svém dobrodružství bude Norah kreslit do poznámkového bloku věci, které vidí, podobně jako Arthur Morgan v Red Dead Redemption 2. Při řešení hádanek budete muset zkoumat různé předměty a artefakty roztroušené po ostrově. Narazit máte i na poznámky od samotného Harryho. Řešení hádek bude vyžadovat trpělivost. Naštěstí vám Norah vždy dokáže poradit. V kresbách často najdete nápovědy, které vám pomohou.