Studio Raven, které se momentálně stará o vývoj a aktualizace Call of Duty: Warzone, se za poslední rok rozrostlo o více než stovku zaměstnanců. Mezi nimi je i ředitel Far Cry 6 Ted Timmins nebo bývalý senior producent Fortnite William Fine. Spolu s nimi pak desítky dalších producentů, programátorů, designérů a testerů.

I přes masivní rozšíření studia se hra, již momentálně hraje přes sto milionů lidí, potýká s opakujícími se problémy. Nejčastěji se jedná o cheatery a bugy, které dávají některým hráčům výhodu nad ostatními.

Přečtěte si také: Kruté boje vypuknou v Call of Duty: Warzone Mobile

Například bug s neviditelnými postavami se ve hře objevuje už od prosince loňského roku. Tehdy se hráči mohli zneviditelnit nástupem do bojových vrtulníků, které byly následně ze hry odstraněny. Aktuální problém se zneviditelňováním se týká červených dveří. Ty slouží jako portály do jiných částí mapy a za pomoci jednoduchého glitche přestane být postava po průchodu jimi vidět. Kdy se hráči dočkají opravného patche, zatím jasné není.

Kromě bugů a glitchů hru trápí také množství cheaterů. Proti těm Raven opakovaně zasahuje. Při poslední nedávné vlně banů přišlo o účet přes padesát tisíc lidí, a přidali se tak k celkově půl milionu dalších zrušených profilů. K opatřením je však většina hráčů skeptická, jelikož nezasahují proti IP adrese a většina podvodníků se s novým účtem a starými cheaty ihned vrací.

Útěchou jim může být alespoň zpráva Activisionu z minulého týdne, kdy se vydavateli povedlo rozbít do té doby nezjistitelný cheat a zároveň stáhnout všechny odkazy na daný program.

Raven je s 350 zaměstnanci hlavní dceřinou společností Activisionu pro vývoj Call of Duty. Téměř všechna studia pod vydavatelem však na titulu pracují a podle poslední zprávy o příjmech by do budoucna měl zaměstnávat okolo dvou tisíc lidí.

Na novém dílu s možným podtitulem Vanguard primárně pracují vývojáři ze Sledgehammer Games. Ohledně jeho vydání mohou hráči v blízké době očekávat event ve Warzone. Vydání je naplánováno na konec roku 2021.