V Call of Duty: Warzone se zrovna schyluje k velké bitvě, v jejím závěru bude odhaleno Call of Duty: Vanguard. Activisionu to ale úplně nevyšlo a první detaily se dozvídáme v předstihu z digitálního obchodu, včetně data vydání a popisku singleplayerové kampaně.

Pár minut po úniku byl zveřejněn tříminutový trailer, první obrázky a další detaily.

Call of Duty: Vanguard nabídne několik front druhé světové války. „Bojujte ve stíhačkách nad Pacifikem, vyloďte se ve Francii, braňte Stalingrad s přesností odstřelovače a prolomte nepřátelské linie v severní Africe. Call of Duty se vrací v novém díle Vanguard od Sledgehammer Games a umožní vám zažít druhou světovou válku na dosud nevídané úrovni,“ uvádí vydavatel.

Připraveni máme být na extrémně pohlcující kampaň pro jednoho hráče, která představí skupinu vojáků z různých míst a prostředí. Všichni budou muset stát bok po boku, aby zvrátili průběh války.

Samozřejmostí je klasický multiplayer a jistě fanoušky potěší nový Zombie režim od studia Treyarch. Potvrzena je také integrace s Call of Duty: Warzone, což znamená zbrusu nová mapa s tematikou druhé světové války. Tu připravuje studio Raven.

Call of Duty: Vanguard v den vydání obsáhne až 20 map (16 standardních 6v6 a 4 Champion Hill, což je 2v2) a podle vývojářů také nové prvky osvěžující hratelnost i pro veterány série. V online bitvách budeme moci například vyhazovat do povětří zdi, desky nebo okna a vytvářet tak nové průchody a zajímavým způsobem útočit na nepřátele. Studio zdůrazňuje, že lokace jsou nyní „dynamické“.

V kampani se ujmeme role speciální jednotky z Task Force One, která je připravena vydat se do srdce Berlína, aby odhalila hrůznou pravdu o projektu Phoenix. Pod tímto tajemným názvem se skrývá něco, co má „ovlivnit budoucnost nacistů a Říše po Hitlerově pádu“. Ačkoli je příběh inspirován skutečnými událostmi, prvky jako projekt Fénix se od skutečnosti odchylují. Kampaň tak podle tvůrců vypráví fiktivní příběh zakořeněný v historii.

Zahrát si budete moci mise zasazené do klíčových bitev druhé světové války po celém světě, včetně bitvy u Midway a noční výsadek za nepřátelskou linií v noci před dnem D.

Multiplayerové mapy jsou zasazeny na všechny fronty druhé světové války: západní fronta, východní fronta, severní Agrika a Pacifik. Sledgehammer Games kladou důraz na menší mapy.

Champion Hill je nový mód, popisován je jako miniaturní verze Battle Royale. Na něm také pracuje Treyarch, stejně jako na zombíkách. Champion Hill přinese 1v1, 2v2 nebo 3v3 v klasických battle royale bitvách.

Activision myslí na poctivé hráče a připravuje nový systém proti podvodníkům na PC. Ten bude implementován do Vanguard i Warzone.

Call of Duty: Vanguard vyjde 5. 11. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC. Hra se bude prodávat ve třech edicích a bohužel ani tentokrát nebude dostupný bezplatný upgrade na novou generaci konzolí. K tomu bude potřeba Cross-Gen Bundle nebo Definitive Edition.