Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Battle Royale pro Call of Duty: Modern Warfare má být samostatnou hrou s názvem Call of Duty Warzone. Bude bezplatná, aby s ní Activision mohl konkurovat Apex Legends od EA. Warzone má být spuštěno 10. 3. 2020. Oznámení prý dnes, případně v pondělí. Alespoň tak mluví insider Okami13, jenž očekává v letošním roce Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered.

- Do PUBG se vrací mapa Vikendi. Zasněžená mapa bude od dnešního dne do pondělí přístupná streamerům a členům komunity se zvláštním přístupem. Všichni ostatní ji budou moci hrát v nadcházející sezóně. Ta současná končí až 16. 4. Ve Vikiendi nově budou vlaky a kompletní železniční síť po celém světě, zatímco Dinopark byl rozšířen a další místa upravena a vylepšena.

- Studio Harebrained Schemes se po Battletechu soustředí na dva nové projekty. Z volných pracovních pozic vyplývá, že jedním z nich je hororový titul, pravděpodobně nová značka.

- Tvůrci filmové hry Erica ze studia Flavourworks získali dalších 650 tisíc dolarů, aby pokračovali ve vývoji své cross-platformové technologie Touch Video. Současná finanční injekce pochází z fondu CG Tracker a jde o předem domluvený dar v hodnotě 4,5 milionu dolarů - loni studio získalo 3,85 milionu. Erica pro PS4 byla jejich první hrou s touto technologií.

- Tak tohle se vážně povedlo. Concept Creator prezentují nový materiál, který znázorňuje jejich vizi, jak by měl vypadat PlayStation 5. Concept Creator se ve svém návrhu inspirovali informacemi a patenty vztahující se k Sony. Líbila by se vám takto konzole PS5?

- Epic Games Store nově nabízí zdarma procedurálně generovanou roguelike plošinovku GoNNER a real-time strategii Offworld Trading Company. Od 12. 3. budou v nabídce tři hry: Anodyne 2, A Short Hike a Mutazione.

- RPG titul Wolcen: Lords of Mayhem prodal milion kusů. První čtyři měsíce se vývojáři budou věnovat opravám chyb a dodatečnému leštění. Poté začnou pracovat na novém obsahu, včetně čtvrtého příběhového aktu. Dozvěděli jsme se také, že bylo ve hře vytvořeno více než milion postav a zabito 12 874 233 monster. Hráči ve hře strávili 17 406 590 hodin.

- American Truck Simulator se v průběhu letošního roku rozšíří o stát Idaho. České studio SCS Software publikovalo několik screenshotů, které ukazují i informační tabule podél dálnic a mezistátních silnic tohoto amerického státu. Na každé takové značce budou informace o zajímavém místě. Ve hře jich má být více než 300.

- Strategie Empire of Sin od Romero Games pod vedením hlavní designérky Brendy Romero (Jagged Alliance) vyjde ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku pro PC, PS4, Xbox One a Switch, uvedla společnost Koch Media, která má distribuci fyzických kopií na starost v Evropě, Austrálii, na Novém Zélandu a v USA.

- Koronavirus zapříčinil odklad plánované uzavřené bety masivně multiplayerového RPG titulu Blue Protocol od Bandai Namco. Společnost se rozhodla, že zaměstnanci budou pracovat z domova, aby zabránila šíření nové infekce. Z toho důvodu se práce na hře zpomalí. Nově by beta měla začít v polovině dubna.

- Takhle vypadá steelbook očekávané PlayStation 4 exkluzivity The Last of Us Part II, která s českými titulky vyjde 29. 5. 2020. Na jedné straně steelbooku je Ellie (hlavní hrdinka hry), zatímco na druhé Joel, jenž byl zase ústředním protagonistou původního dílu. Jak se vám líbí?

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: