V současné době by se mělo mluvit o Call of Duty: Vanguard od Sledgehammer Games, které vyjde 5. 11. letošního roku. To ale nebrání důvěryhodným zdrojům, aby prozradily, jaký díl nás čeká v roce 2022.

Na podzim příštího roku nás má čekat Call of Duty: Modern Warfare 2. Hru má připravovat studio Infinity Ward a má jít o pokračování soft rebootu (měkkého restartu) Modern Warfare, které na pulty obchodů zavítalo na podzim 2019.

Call of Duty: Modern Warfare 2 na rok 2022 potvrdil insider Tom Henderson a po něm i důvěryhodné zdroje serverům Eurogamer.net a VGC.

Příběhová kampaň se má točit kolem amerických speciálních jednotek bojujících proti kolumbijskému drogovému kartelu. V nedávném úniku z databáze GeForce Now má být tato hra označena kódovým jménem Project Cortez, což má souviset s plukovníkem Felixem Cortezem z akčního thrilleru Jasné nebezpečí (Clear and Present Danger) z roku 1994, který má podobnou premisu. Cortez je hlavním padouchem.

Oficiální představení hry se očekává až na začátku příštího roku, případně v jeho polovině. O to překvapivější je, že dva velké servery potvrzují Modern Warfare 2 už dnes a přinášejí první detaily.

Společnost Activision nedávno potvrdila, že téměř všechna její studia (8 týmů z 10) pracují na sérii Call of Duty. To se má oficiálně týkat nadcházejícího Vanguard a přestavbě bezplatného Warzone (nová mapa zasazena do Pacifiku).

Minulý měsíc Activision také oznámil založení nového interního studia, které se bude věnovat mobilní verzi Call of Duty. Z toho důvodu se předpokládá, že na Call of Duty dohromady pracuje asi 2000 lidí. Například studio Raven, které vede vývoj Warzone, najalo více než 100 nových zaměstnanců za méně než rok. Dalších 40 lidí ještě hledá.