Call of Duty je natolik významná značka, že si vysloužila vlastní prezentaci. Společnost Activision světu prostřednictvím Call of Duty Next představila budoucnost, kterou tvoří Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Warzone 2.0 a Call of Duty: Warzone pro mobily.

Začneme u Call of Duty: Modern Warfare 2, z něhož přichází první multiplayerový gameplay trailer. Ten potvrdil, že opět půjde o rychlou akci, kde se ale taktika vyplatí. Také potvrdil stejnou hratelnost v případě Warzone 2.0.

Co překvapilo, tak je nový mód s kamerou z pohledu třetí osoby.

Kromě základních režimů, jako je Team Deathmatch a Domination, nabídne Modern Warfare 2 tři zbrusu nové módy: Knockout, Prisoner Rescue a Invasion. Chybět nebudou ani Special Ops pro dva hráče. Někdy po vydání tohle vše doplní ještě zcela nový režim Raid, jenž prověří týmovou spolupráci a strategické řešení hádanek mezi intenzivními boji.

Vývojáři na prezentaci zopakovali, že hra dostane zcela novou fyziku vody, která výrazně ovlivní boj. Kromě té se Modern Warfare 2 bude vyznačovat plynulou hratelností, kdy si můžete plynule lehnout na zem, také bude lepší klouzání po zemi. Novinkou je možnost zavěsit se na zeď.

V Infinity Ward připravili nové velké mapy pro Ground War, ale vývojáři nezapomněli ani na speciální lokace pro souboje 6v6. Studio představilo dvě místa:

Sariff Bay je mapa pro boje 32 proti 32, je zasazena do hlavního přístavu Sjednocené republiky Adal, kde se odehrává spousta akce na zemi, na moři i ve vzduchu.

Mercado Las Almas je malé, rušné tržiště s rychlými trasami a uličkami, které na sebe navazují, což vede k čisté, bláznivé zábavě.

Ještě zpět k dříve zmíněnému third-person módu. Ten přichází se speciální playlisty a nabídne nový taktický způsob multiplayerového hraní.

PlayStation hráči se mohou při předobjednávce Call of Duty: Modern Warfare 2 z PS Store těšit na exkluzivního operátora jménem Hiro „Oni“ Watanabe.

Modern Warfare 2 a Warzone 2.0 bude od začátku chránit RICOCHET Anti-Cheat, který byl vylepšen a zdokonalen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 vyjde 28. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Když si hru předobjednáte digitálně, tak si příběhovou singleplayerovou kampaň můžete zahrát od 20. 10.

GUNSMITH 2.0 V MODERN WARFARE 2

Ještě před novinkami z prezentace se studio Infinity Ward podělilo o podrobnosti o Gunsmithu. V Call of Duty: Modern Warfare 2 se jmenuje Gunsmith 2.0 a jde o zdokonalenou verzi systému umožňující hráčům detailní přizpůsobení svých zbraní pomocí nástavců, optiky a skinů.

Gunsmith 2.0 přináší nové rozhraní a vývojáři tvrdí, že odemykání a vylepšování zbraní, včetně rychlosti střelby, dostřelu, přesnosti a různých mířidel, bude rychlejší. Každý zbraň má svůj vlastní vývojový strom a každé používání jednoho kusu vybavení odemkne další zbraně stejné třídy. Díky tomu má být odstraněno zdlouhavé odemykání stejných předmětů.

V podstatě to znamená, že nástavce zbraní jsou sdílené pro celou třídu zbraní, což znamená, že je stačí odemknout jen jednou.

ROZPIS BETY CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2

Servery pro předobjednávky se otevírají od 16. 9. pro PS4 a PS5, o dva dny později pro všechny na PlayStationu, a v provozu budou do 20. 9. Následující víkend se mohou zapojit hráči na Xboxu a PC. Ti s předobjednávkou od 22. 9., všichni ostatní potom od 24. do 26. 9.

Betu je možné stáhnout už nyní.

Minimální požadavky pro betu Modern Warfare 2

S touto konfigurací si zahrajete na nízké detaily v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

  • Operační systém: Windows 10, 64bitový
  • Procesor: Intel Core i5-3570 nebo AMD Ryzen 5 1600X
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 960 nebo AMD Radeon RX 470
  • RAM: 8 GB
  • Místo na disku: 25 GB
  • Zvuková karta: Jakákoli karta kompatibilní s DirectX

Doporučené požadavky pro betu Modern Warfare 2

Tady se dostáváme na rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu a vysokými grafickými detaily.

  • Operační systém: Windows 10, 64bitový
  • Procesor: Intel Core i7-4770K nebo AMD Ryzen 7 1800X
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 1060 nebo AMD Radeon RX 580
  • RAM: 16 GB
  • Místo na disku: 25 GB
  • Zvuková karta: Jakákoli karta kompatibilní s DirectX

Pro hraní multiplayerové bety Call of Duty: Modern Warfare 2 na PC je nutné propojit vaše mobilní číslo s účtem na Battle.netu nebo Steamu.

CALL OF DUTY WARZONE 2.0

Call of Duty Warzone 2.0 se bude odehrávat na zbrusu nové Battle Royale mapě Al Mazrah, která byla vytvořena pro novou generaci. Nabídne více kruhů, které budou uzavírat oblast, boj ve vodě, Gulag 2.0, střety v pevnostech a další věci.

Ke spuštění dojde 16. 11. letošního roku.

Tady můžete vidět jednotlivé oblasti nové mapy:

CALL OF DUTY WARZONE MOBILE

Příznivci hraní na chytrých telefonech a tabletech s operačními systémy Android a iOS se mohou těšit na plnohodnotné battle royale bitvy v Call of Duty Warzone Mobile. Vrací se mapa Verdansk a hra bude podporovat 120 hráčů.

Hry Call of Duty Warzone Mobile, Modern Warfare 2 a Warzone 2 budou sdílet váš postup, váš odehraný čas, stejný Battle Pass a jeden seznam přátel v chatu. Když například odemknete operátora ve Warzone 2, tak s ním budete moci hrát i ve Warzone Mobile.

U Warzone Mobile se počítá také s hraním napříč platformami, v tomto případě si zahrají spolu/proti sobě hráči na Androidu a iOS. Konzole a PC budou od mobilní verze odděleny.

Předběžná registrace je dostupná na Google Play. Spuštění hry je v plánu na rok 2023.