V pondělí skončila veřejná multiplayerová beta Call of Duty: Modern Warfare 2. Ve společnostech Activision Blizzard a Infinity Ward mohou být spokojeni. Beta přitáhla nejvíce hráčů v historii veřejného testování této série. Také bylo odehráno nejvíce hodin a největší množství bitev na PS4 a PS5, Xbox One a Series X/S a PC. Jen škoda, že jsme se nedočkali detailnějších statistik.

„Děkujeme vám, komunito Call of Duty!“ vzkazují vývojáři a připomínají, že tohle byla pouze část z obsahu, který se objeví v Modern Warfare 2, až hra 28. 10. tohoto roku vyjde. Poté přijde na řadu Call of Duty: Warzone 2.0, nová verze oblíbené bezplatné battle royale akce, a v příštím roce se dostane na Warzone Mobile pro Android a iOS.

O Warzone Mobile je také velký zájem. Až takový, že Warzone Mobile je nejrychlejší mobilní hrou od Activisionu, Blizzardu a Kingu, jež na Google Play překonala hranici 15 milionů předregistrací.

Vývojáři žádné zmíněné hry ale nemohou hodit nohy na stůl a nic nedělal. Kromě optimalizace, opravy chyb a dalších úkonů by se měli zaměřit na opatření proti podvodníkům. Už v betě Modern Warfare 2 byl s nimi problém a hráči z konzolí zakazovali cross-play, aby nebyli vystavováni porušování fair play.

CO BUDE VYLEPŠENO V MODERN WARFARE 2?

V Infinity Ward se rovněž hodlají zaměřit na několik úprav na základě poznatků z bety. Mimo jiné avizují, že budou pokračovat ve vyvažování zvuku kroků nepřátel a spoluhráčů. V betě si hráči stěžovali na jejich hlasitost.

Během bety se také hodně mluvilo o viditelnosti nepřátel. Ve druhém víkendu testování došlo ke zlepšení, ale ještě je prý potřeba na zvýšení viditelnosti nepřátel zapracovat.

„Co se týče zbraní, jsme velmi spokojeni s výsledky změn v ladění zbraní, které jsme provedli pro druhý víkend bety. Vzhledem k výkonu zbraní v betě nás čekají další změny a velmi se těšíme, až si všichni vyzkouší všechny zbraně v Modern Warfare 2,“ uvádějí autoři.

„Potěšil nás velký zájem o third-person playlist. Vyslechli jsme si zpětnou vazbu na výměnu ramen s kamerou a budeme pokračovat ve vylepšování tohoto režimu pro uvedení na trh. Módy Ground War a Invasion se v betě také těšily velkému zájmu hráčů,“ dodává studio Infinity Ward s tím, že bude odstraňovat chyby na mapách a vylepšovat navigaci umělé inteligence v režimu Invasion.

Naše dojmy z bety Call of Duty: Modern Warfare 2