First-person střílečka Call of Duty: Modern Warfare 2 obdržela minutový launch trailer, který láká na příběhovou kampaň. Ta se soustředí na speciální jednotku Task Force 141, která je nasazovaná do misí po celém světě, aby bojovala s nebezpečnými teroristy.

Při nasazení v nejmenované jihoamerické zemi pátrá jednotka po teroristovi, jenž je podle všeho spojen s překupníky drog. Příběh tak propojí válku proti terorismu s válkou proti drogám. V traileru vidíme známé tváře Task Force 141, včetně návratu ikonického velitele týmu, kapitána Johna Price, neohroženého Johna „Soapa“ MacTavishe, ostříleného seržanta Kylea „Gaze“ Garricka i samotného osamělého vlka, oblíbeného Simona „Ghosta“ Rileyho. Na vlastní kůži máme poznat, díky čemu je Task Force 141 tak legendární.

„Od menších infiltračních akcí, kdy se hraje o velké sázky, po přísně tajné mise – hráči budou muset ovládnout nové zbraně, vozidla a špičkové vybavení, aby zdolali své nepřátele. Dejte dohromady výbavu a bojujte dál od pobřeží, kde budete obléhat nepřátele pod vodou, proniknete do silně opevněné nepřátelské základny, budete infiltrovat nepřátelské linie podél průlivů a osvobodíte tolik potřebné spojence na tajném místě v horách,“ uvádí oficiální popisek hry.

Předchozí díl se zaměřil na boj s terorismem ve fiktivní blízkovýchodní zemi, která připomínala syrskou občanskou válku.

Call of Duty: Modern Warfare 2 vyjde 28. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. PC verze se bude prodávat i na Steamu. Pokud si předobjednáte digitální verzi, budete si moci kampaň zahrát o týden dříve.