Každý se v dnešní době snaží zabodovat na trhu s mobily a to samé platí u známých herních studií, kteří se na vlně chytrých mobilů chtějí také svést. A na tomto trendu se chtěl přiživit i Activision, který v poslední době schytává od fanoušků jednu kritiku za druhou. Takže ještě těsně před vydáním očekávaného Call of Duty: Modern Warfare, na který se můžeme těšit již 25. října na naše počítače, Playstation 4 a Xbox One, se rozhodli vydat zdarma jejich dlouho očekávanou mobilní hru s jednoduchým titulem Call of Duty: Mobile. A musí se uznat, že uhodili hřebíček na hlavičku. Hru vydali kompletně zdarma, i když mikro-transakcím jsme se zde nevyhnuli, ovšem nejsou tak agresivní a hra se dá užít naplno i bez toho. Také to zabalili do pěkného kabátku s úžasnou hratelností, kterou pochopí každý do pár minut. 

A právě tohle všechno dohromady vytvořilo recept na úžasnou hru, kterou si včerejškem stáhlo neuvěřitelných 35 milionů lidí, což je za pouhé 4 dny od samotného vydaní ohromné číslo. Nutno podotknout, že předevčírem to bylo "pouhých" 20 milionů lidí. Počet stažení se počítá jak pro operační systémy Android tak iOS napříč více jak 100 zeměmi, kde je titul k dispozici. 

Na App Storu se hra stala jednou z nejvíce stahovaných her vůbec, ba co víc, jedna z nejstahovanějších aplikací celkově. 

K takovému úspěchu se vyjádřil i sám prezident Activisionu, Rob Kostich. Ten pochválil práci celého týmu a řekl, že je to úžasné, když vezme v potaz to, že jsou teprve na samotném začátku. Těšit se dle jeho slov můžeme na časté aktualizace a spoustu dalšího obsahu

Pokud jste tedy ještě hru na svém zařízení nevyzkoušeli, není na co čekat, vaší pozornost si hra rozhodně zaslouží. Ve hře totiž kromě známých zbraní ze série narazíme i na známe mapy a to hlavně tedy z Black Ops 1 nebo Modern Warfare 2.