Od roku 2017 v sousedním Polsku funguje jedno ze studií Infinity Ward. Krakovský tým měl dosavad na starost vývoj enginu pro nové díly Call of Duty. Loni od Activisionu přišla zpráva o hledání dalších vývojářů. Čerstvý inzerát nyní prozrazuje vývoj vlastního projektu.

Polské Infinity Ward hledá specialistu na akční RPG pro neoznámenou velkorozpočtovou hru. Narativní režisér bude mít na starost příběh, dialogy a scény.

V současné době nevíme, zda Activision dal povolení přetvořit Call of Duty do akčního RPG v otevřeném světě. Osobně bych si spíše vsadil na novou značku, aby společnost nebyla tolik závislá na CoD.

Přece jen, v Polsku žije spousta zkušených tvůrců, kteří mají s tímto žánrem bohaté zkušenosti z CD Projektu RED (Zaklínač, Cyberpunk) a Techlandu (Dead Island a Dying Light). Navíc vedoucím polské pobočky Infinity Ward je Michal Drobot. Ten dříve pracoval pro Ubisoft Montreal a Guerrilla Games.

Zajímavá je ještě jedna věc. Když se zpráva o akčním RPG v otevřeném světě od Infinity Ward Poland začala šířit internetem, tak inzerát smazali.

Pokud polské Infinity Ward bude skutečně pracovat na akčním RPG, tak to může mrzet Glena Schofielda. Zakladatel Sledgehammer Games se několikrát snažil udělat z Call of Duty akci z pohledu třetí osoby, která by byla hororovější. Dle neoficiálních zpráv mu ale vedení Activisionu akorát házelo klacky pod nohy. Nakonec odešel, dal dohromady Striking Distance Studios a chystá survival horor The Callisto Protocol.