Je to tady. Activision zveřejnil první trailer na letošní Call of Duty. Jak už víme, hra s podtitulem Cold War je přímým pokračováním Black Ops a zavede nás do středu dynamického konfliktu studené války na začátku 80. let. Těšit se máme na vzrušující kampaň, v níž budeme čelit historickým postavám a obtížným pravdám. Boje se budou odehrávat po celém světě na ikonických místech, mimo jiné ve východním Berlíně, Vietnamu, Turecku i hlavním sídle KGB.

Ve fiktivní kampani, kterou vytvořilo studio Raven Software, se objeví známí hrdinové Mason, Woods a Hudson, kteří budou společně s dalšími agenty pronásledovat tajemnou postavu známou jako Perseus, která hodlá destabilizovat světovou rovnováhu a změnit průběh událostí. Jde o tajemného sovětského agenta.

To, co vidíme v traileru, mělo být nahráno na PlayStationu 5, ovšem hra po grafické stránce ani fyzice extra nevyniká a nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o next-gen.

Tým z Ravenu se celkově snažil. Dle zahraničních dojmů se dočkáme zajímavé kampaně, kde si budeme moci vytvořit vlastní postavu, úrovně budou nelineární ve stylu Hitmana a v dialozích se budeme moci rozhodovat. Vybrat si budeme moci i pohlaví hlavního hrdiny. Dojde také na psychologický profil. Ten má hru také mírně ovlivnit.

Ve spoustě misí bude existovat více cest k cíli a v některých bodech příběhu budou dialogy s možností se rozhodnout a odemknout si dvě volitelné mise. Volby, které učiníte, budou mít vliv na vývoj příběhu i na jeho samotný konec.

Několik úrovní je vytvořeno ve stylu Hitmana. V těchto misí budete mít svobodu. Například v moskevském sídle KGB jste dvojitým agentem za nepřátelskými liniemi. Můžete otrávit nepřátele, odcizit data, vydírat důstojníka, nebo vyslýchat vězně za účelem splnění vašich nespecifikovaných, ale pravděpodobně ďábelských cílů. Nenechte se ale zmást, nebude chybět tradiční adrenalinová akce ve stylu Call of Duty.

V jiných misích zase bude možné uplatit strážného a pochopitelně také přijde na řadu tichý postup.

Přečtěte si také: Zahráli jsme si Mafia: Definitive Edition s českým dabingem

Připomeňme, že Frank Woods je jednou z hlavních postav série Call of Duty: Black Ops. Dříve byly zmínky o něm nalezeny v souborech posledního Modern Warfare.

Pochopitelně nebude chybět multiplayer, kooperace a Zombies režim od studia Treyarch. Online část Cold War bude představena 9. 9. Už dnes ale víme, že hráči na PS4 a PS5 (nebo Xbox One a Xbox Series X) budou moci hrát spolu, případně proti sobě.

Potěšující je, že dodatečné multiplayerové mapy, módy a rozšíření Zombies budou opět zdarma. Na druhou stranu Activision nezapomněl na Battle Pass.

V plánu je veřejná beta, ještě ale nebylo stanoveno datum jejího spuštění. Přednost dostanou hráči s předobjednávkou a majitelé konzole PS4. Navíc bude progres sdílen s Call of Duty Warzone. To mimo jiné znamená, že i Cold War bude stavět na Warzone. Můžeme se tak s největší pravděpodobností těšit na rozsáhlý přídavek do bezplatné battle royale akce. Že by zasazení také do období studené války?

Call of Duty: Black Ops Cold War vyjde přesně za 79 dní, což je 13. 11. na PC, PS4 a Xbox One. Majitelé PS4 a Xbox One verzí si hru budou moci na PS5 a Xboxu Series X užít díky zpětné kompatibilitě. Pokud si ale koupíte mezigenerační nebo definitivní edici, tak získáte bezplatně vylepšení pro novou generaci konzolí. Mezigenerační edice má stát o 10 euro více. PC verze by měla být k dostání výhradně přes Battle.net.

Vypadá to, že nás po hodně dlouhé době čeká zajímavé a inovativní Call of Duty. Nemyslíte?