V necelých padesáti letech má Patrick Söderlund za sebou působivou kariéru. Byl výkonným prezidentem zodpovědným za studia v Electronic Arts. Z této pozice dohlížel na veškerou produkci her. V letech 2000 až 2010 byl generálním ředitelem švédského DICE, kde vytvořili sérii Battlefield a Star Wars Battlefront. V roce 2018 založil skromné studio Embark, které se postupně rozrostlo na více než 200 zaměstnanců.

Dnes už víme, že v Embarku pracují na kooperativní free-to-play akci, která se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Podívat se můžete na první, velmi rychlou ukázku z hraní. Ta evokuje Star Wars Battlefront. Prostředí má být masivní, grafika téměř fotorealistická a do všeho promluví survival prvky.

Přečtěte si také: Battlefield 6 v dosud nevídaném měřítku. EA chystá 6 her pro novou generaci

Söderlund hodlá vytvořit virtuální svět o rozloze 256 čtverečních kilometrů a přidat dynamické počasí. To vše a mnohem více na Unreal Enginu a s kamerou z pohledu třetí osoby.

To ale není vše. Vývojáři chystají ještě druhý projekt. Ten má být PvP střílečkou zaměřenou na týmovou hru, fyziku a destrukci. Z tohoto titulu zatím vidíme pouze artworky různorodých postav.