Ze světa superhrdinů od Marvelu se dočkáme další vysokorozpočtové hry. Připravuje ji společnost Skydance ve svém novém studiu, které vede Amy Hennig s veteránem z EA. Zkušená scénáristka a kreativní ředitelka, jež dlouhé roky pracovala v Naughty Dog na sérii Uncharted, má v plánu vytvořit příběhový trhák.

Co se žánru týče, počítat můžeme s akční adventurou se zcela originálním příběhem a pohledem na svět Marvelu. Podílejí se na ní i Julian Beak (veterán z Electronic Arts) a americký herec a scénárista Todd Stashwick. Společně se chtějí stát průkopníky nové kategorie interaktivní zábavy zaměřené na příběh – chtějí spojit hry, filmy a televizi.

„Pro naši první hru si nedokážu představit lepšího partnera než Marvel. Universum Marvelu je ztělesněním akce, tajemství a vzrušení v dobrodružném žánru, který zbožňuji. Dokonale se hodí pro interaktivní zážitek. Je mi ctí, že mohu vyprávět originální příběh se vší lidskostí, složitostí a humorem, díky nimž jsou postavy Marvelu věčné, a umožnit hráčům ujmout se hrdinů, které milují,“ dodala Amy Hennig v tiskové zprávě.

„Amy už desítky let nastavuje laťku dobrodružných příběhových her a my jsme rádi, že můžeme spolupracovat s talentovaným a zkušeným týmem Skydance New Media,“ řekl Jay Ong, výkonný viceprezident a vedoucí divize Marvel Games. „Jejich ambice a vize vytvářet inovativní zábavu s využitím oblíbené značky Marvelu byly zřejmé od našeho prvního setkání. Těšíme se, až přijde ten správný čas, kdy se s fanoušky Marvelu podělíme o další novinky.“

Z dosavadních informací se zdá, že první projekt Skydance New Media bude akční adventura z pohledu třetí osoby, která klade důraz na příběh a filmové zpracování. De facto se bavíme o sérii Uncharted a The Last of Us. Tedy o hrách, na nichž se Amy Hennig dříve podílela.

Společnost Skydance má za sebou řadu známých filmů, mimo jiné Terminátor: Temný osud, 6 underground: Tajné operace, Mission: Impossible – Fallout, Jack Reacher: Nevracej se a G. I. Joe: Snake Eyes. V současné době připravují Top Gun: Maverick, Transformers: Rise of the BeastsMission: Impossible 7 a Star Trek 4.

Po odchodu z Naughty Dog to neměla Amy Hennig jednoduché. Projekt Ragtag (nová akční adventura zasazena do světa Star Wars) u Visceral Games se rozpadl a známá scénáristka Electronic Arts opustila. Na konci roku 2019 se připojila ke Skydance Media, kde se zaměřuje na příběhové hry. Jak vidno, dnes oznámená spolupráce započala dříve. Představení titulu nemusí být zas tak daleko.