V první polovině letošního roku by měl vyjít Starfield, a to navzdory tomu, že se tak o velké a nákladné hře (rekordní počet zaměstnanců) zatím moc nemluví. Absenci nových detailů, trailerů a gameplay záběrů musí vynahradit jiní. Jedním z nich je youtuber Colt Eastwood, jenž dle svých slov získal zajímavé informace od testerů pracujících pro Bethesdu.

Testeři měli být původně ke Starfieldu velmi skeptičtí. Když si ale vesmírné dobrodružství zahráli, jsou ohromeni jeho velikostí a hloubkou. Údajně měl Starfield překonat všechna jejich očekávání a je větší a ambicióznější, než očekávali.

Hra má využívat vše, co se vývojáři z Bethesda Game Studios za svou historii naučili a efektivněji překonávat jak Fallout, tak The Elder Scrolls V: Skyrim. Prý je Strafield mnohem větší než cokoli, co jsme viděli v předchozích projektech studia.

Navzdory těmto pozitivním zprávám nebude Starfield pro každého. Jelikož jde o rozsáhlé vesmírné dobrodružství, tak svou velikostí může zahltit i ty nejvěrnější fanoušky předchozích titulů Bethesdy.

Jak víme z dřívějška, Starfield nabídne stovky planet k prozkoumání (chybět nemá Země), bohatý a hluboký příběh, desítky frakcí a téměř nekonečný potenciál. Svou velikostí má překonat i No Man’s Sky.

Colt Eastwood má poměrně dobrou pověst. Pro svá tvrzení o Starfieldu ale nepředložil žádné důkazy. Někteří ho navíc považují za zaujatého fanouška Xboxu. Nicméně, informace má údajně od lidí, kteří varovali před problémy Cyberpunku 2077 dlouho před vydáním.

Dodejme, že Starfield vyjde na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude dostupná i pro předplatitele Game Passu.