Simulátory se dostávají do popředí a jejich kouzlo objevuje stále více hráčů. Nejde pouze o simulátory kamionů od SCS Software, SnowRunner nebo známý Farming Simulator, ale také Bus Simulator. Ten se v příštím roce přihlásí o slovo s novým dílem.

Společnosti StillAlive a astragon Entertainment oznámily Bus Simulator 21, s kterým cílí na rok 2021 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Verze pro novou generaci konzolí zvažují, ale ještě nejsou úplně rozhodnuti.

V tiskové zprávě se dočteme, že Bus Simulator 21 má být nejkomplexnějším dílem série a přinést impozantní počet oficiálně licencovaných a věrných modelů autobusů od světově proslulých výrobců, včetně dvoupatrových a elektrických autobusů. Ty se do série podívají vůbec poprvé a s nimi značka Alexander Dennis. S různými autobusy budete jezdit po dvou velkých mapách. Vedle přepracované verze fiktivního evropského města Seaside Valley, včetně rozšíření, se podíváte do amerického Angel Shores inspirovaného San Francisco Bay Area.

Přečtěte si také: Fernbus Simulator našel cestu do Polska

Na těchto dvou místech budete řešit každodenní požadavky veřejné dopravy a žít vzrušující život řidiče autobusu. Kromě centra zavítáte do průmyslových oblastí a odlehlých čtvrtí, pulzující čínské čtvrti, promenády, kopcovité krajiny i obchodního parku. Vývojáři připravili různé úrovně obtížnosti, aby si Bus Simulator 21 mohl užít každý.

Hra vám umožní stát se nejen zkušeným řidičem, ale také úspěšným manažerem. Vytvoříte si vlastní dopravní podnik a využijete sofistikované manažerské systémy. Ty vám dovolí si sednou za stůl a k volantu posadit umělou inteligenci. Když vám nebude stačit, můžete si zahrát v kooperativním multiplayeru s více hráči a plnit společné cíle. V singleplayeru na vás zase čekají různé mise, náhodné události a postupné rozšiřování autobusové flotily.

Samozřejmostí je dynamická změna počasí a cyklus dne. Potěší rychlé cestování po mapě a okamžité převzetí autobusů od AI řidičů, abyste více času trávili hraním a méně v menu.