Bus Simulator 21 vyjde 7. 9. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One, oznámily společnosti astragon Entertainment a stillalive Studio. V pokračování populárního autobusového simulátoru si vyzkoušíte každodenní život řidiče autobusu ve dvou otevřených městech ve Spojených státech amerických a v Evropě.

Ve hře Bus Simulator 21 se k modelům populárních značek z minulého dílu (Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS a další) přidává flotila 30 oficiálně licencovaných autobusů známých světových výrobců, jako jsou Alexander Dennis, BYD, Grande West a Blue Bird. Zcela poprvé pak budete mít možnost vrhnout se na plnění výzev každodenního provozu z kabiny dvoupatrových a elektrických autobusů.

Vývojáři lákají na americkou mapu Angel Shores a přepracovanou verzi evropské mapy Seaside Valley z předchozího dílu – a to včetně mapového rozšíření. Ještě rozsáhlejší otevřený svět hry Bus Simulator 21 znamená, že si život řidiče autobusu můžete vyzkoušet ve dvou obrovských a plně přístupných městech, ve kterých nechybí průmyslové a okrajové čtvrtě, životem pulzující Čínská čtvrť, promenáda, okolní kopcovitá krajina ani obchodní park. K dispozici jsou také různé úrovně obtížnosti a herní režimy pro nejrůznější typy hráčů.

Budete nejen řidičem s nespočtem najetých kilometrů, k ruce budete mít rovněž pokročilé prvky managementu. Vytváření podrobných jízdních řádů, nákup a prodej autobusů nebo plánování efektivních tras linek s ohledem na denní počet cestujících ve špičce.

„Dáváte před vysedáváním za kancelářským stolem přednost samotnému řízení autobusu? To samozřejmě není žádný problém! Automatizační prvky hry Bus Simulator 21 se o vaše manažerské povinnosti perfektně postarají a vy si tak v klidu můžete vychutnat jízdu v autobusu,“ potvrzují tvůrci. „Přepracovaná umělá inteligence dopravy a chodců, vylepšená grafika i dynamický denní a noční cyklus úzce propojený se systémem dopravních špiček a nejrůznějšími povětrnostními podmínkami navíc zajišťují ještě působivější zážitek z jízdy autobusem.“

Bus Simulator 21 nabídne režim pro jednoho hráče nebo synchronizovaný mód pro více hráčů.

Celý balík simulace virtuálního řidiče autobusu doplňují neomezeně použitelné komfortní funkce, jako je rychlé přeskakování na požadované zastávky na mapě (rychlé cestování), rychlé posouvání času vpřed a přímé přebírání linek autobusů NPC, a zaručují tak ještě větší porci zábavy za volantem!

Cena hry byla stanovena na 49,99 eur. Na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S si zahrajete v rámci zpětné kompatibility.