Není to tak dlouho, co společnost Electronic Arts oznámila, že se v příštím roce plně zaměří na battle royale akci Apex Legends od studia Respawn, zatímco nový Battlefield vyjde až mezi dubnem/aprílem 2021 a březnem/marcem 2022. Švédské studio DICE tak dostává více času na vývoj, který bude s největší pravděpodobností orientován na novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Ty mají světlo světa spatřit v příštím roce.

Současně to znamená, že Battlefield V bude mít podporu i v příštím roce, aby se hráči při čekání na nový díl nenudili a nenapadlo je si koupit konkurenční Call of Duty: Modern Warfare. Podle dnešních informací bychom mohli být svědky příchodu nového a dosti nečekaného módu.

Jeden z hráčů v souborech hry po nejnovější aktualizaci s válkou v Pacifiku vyhrabal data, která odhalují režim nazvaný Invasion. Dle dat má být Invaze určena pro bitvy 64 hráčů (32 na každé straně). Zajímavé ale je, že na rozdíl od Grand Operations nebo Firestormu má přinést nový aspekt v podobě stavby vlastní základny, přičemž cílem je údajně zničit nepřátelské zdroje. Tím se pravděpodobně myslí základny. To připomíná real-time strategie ze série Command & Conquer.

V datech bylo nalezeno pět struktur základny. Konkrétně kasárny produkující vojáky, fabriku na výrobu tanků, letiště, radarová stanice s možností sledovat nepřátelské hráče a nespecifikované námořní zdroje, což nejspíš znamení stavbu loděnice, která bude vyrábět další lodě. Prý budete moci tato zařízení opravovat a bitva má být na dvě kola.

První náznaky o módu Invasion se měly objevit před pár měsíci. Pokud jsou dnešní informace pravdivé, bude Invaze součástí budoucí aktualizace. Rok 2019 se chýlí ke svému konci, tak já osobně bych to viděl na první větší update v nadcházejícím roce. DICE by pak mohli nový režim postupně obohacovat, například o nové mapy a další prvky.

Battlefield V je dostupný ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.