Pikmin Bloom je nová hra pro zařízení Android a iOS, která je velmi podobná známému Pokémon GO. Není se vlastně čemu divit, jelikož na ní pracovali stejní vývojáři – Niantic a Nintendo. Včera byl Pikmin Bloom rozšířen do mnoha zemí, konkrétně do států Evropy, Jižní Koreje, Tchaj-wanu a spousty dalších, přičemž si jej můžeme zahrát i u nás v Česku a na Slovensku.

Pikmin Bloom vyšel již před týdnem v Austrálii a Singapuru, o pár dní později dorazil do USA a Kanady. Ve fázi testování však hra byla mnohem déle, například redaktor Eurogameru Tom Phillips k ní má přístup již týden a půl.  

V ČEM HRA SPOČÍVÁ?

I přes to, že Pokémon GO je velmi podobána hra, Pikmin Bloom má spoustu odlišností. Jedna z nich například je, že nový titul nevyžaduje vaši pozornost. V podstatě se jedná o aplikaci pro zdraví a fitness, jejíž hlavní mechanikou je pouhá chůze ve skutečném světě. Tu právě využíváte k tomu, abyste mohli sázet květiny, sbírat předměty a nacházet nové Pikminy, kteří se mohou připojit k vaší skupině. Tím, že podobné činnosti děláte, tak si postupně zvyšujete svou úroveň.

Svět Pikminů je ale naopak velmi podobný tomu, jenž se nachází v Pokémon GO. Jedná se totiž o 3D mapu se spoustou speciálních lokací. Velmi užitečné je, že aplikace je kompatibilní s Apple HealthKit, takže vzdálenost, kterou ujdete, se vám započte bez ohledu na to, zda máte aplikaci otevřenou či nikoliv.

Je logické, že čím víc chodíte, tím víc Pikminů získáváte. Ale místo toho, abyste chodili s lidmi z okolí na Raidy, tak sbíráte semínka, která potřebujete zasadit. Zdá se, že vývojáři odvedli dobrou práci, když převzali oblíbené faktory Pokémon GO a adaptovali je do nové hry.

Ale brát hodně z Pokémon GO znamená také to, že Pikmin Bloom přijal některé, ne zrovna oblíbené vlastnosti. Jednou z nich je obchod, který se zdá být téměř stejný – obsahuje nákupy za skutečnou měnu, které vám mohou hru zjednodušit.