O příběhu šestého Far Cry prozatím moc nevíme. Detaily, které unikly na internet však naznačují, že se podíváme do tropů a v čele odboje se budeme snažit svrhnout krutou nadvládu diktátora Antona Castilla. Jeho syn Diego, který se snaží jít v otcových šlépějích, se nyní stal předmětem divokých spekulací, které odvážně tvrdí, že by Far Cry 6 mohlo být prequelem příběhu oblíbeného třetího dílu.

Právě Diego by totiž podle spekulací mohl být mladší verzí Vaase Montenegro - hlavního záporáka Far Cry 3. Odlišnost jmen však tuto možnost nevylučuje, jak by se zprvu mohlo zdát. Diego si jej totiž časem mohl nechat změnit.

Přečtěte si také: Únik Far Cry 6 nás vrací ke kořenům série. Čekají nás tropy ovládané diktátorským tatíkem

Těmto domněnkám na váze také přidává fakt, že Diego má, stejně jako live-action verze Vaase, dost jasně viditelnou jizvu na levém obočí. Herec Michael Mando, který tuto postavu ztvárnil jak ve hře, tak i v live-action filmečcích, dokonce před několika měsíci naznačil, že by se tento padouch mohl vrátit.

Nelze proto vyloučit, že Far Cry 6 bude příběhově skutečně předcházet Far Cry 3. Navíc se dočkáme i podobného zasazení, takže by takový krok ve výsledku dával smysl. Čekají na nás tropy ovládané všemocným tyranem, který zároveň vychovává malého Diega. Možná bychom tak mohli zjistit, jak vznikl ten šílený Vaas, kterého známe ze trojky. Otázkou je, jak by do tohoto příběhu zasáhla Vaasova sestra Citra, kterou si z Far Cry 3 také můžeme pamatovat.

Jen pro připomenutí - Vaas Montenegro se stal vyšinutým vůdcem skupiny pirátů, která organizovala nelegální obchod a způsobila nemalou újmu domorodému kmeni Rakyatů. Ve Far Cry 3 nejednou demonstroval svoje šílenství, když nechal mrknutím oka zemřít vaše přátele nebo si s vámi krutě pohrával. Právě jeho postava byla jedním z největších taháků titulu a Vaas se tak zařadil mezi jedny z nejvýraznějších videoherních antagonistů současnosti.

Zatím se můžeme jen domnívat, je-li nebo není tohle všechno pravda. Ubisoft zatím mlčí. Na příběhové detaily si proto budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Minimálně do zítřka.

Jak vnímáte tuto spekulaci vy?