Brněnské studio Madfinger Games se u nás i ve světě proslavilo jako tvůrci kvalitních stříleček Shadowgun a Dead Trigger pro mobily a tablety. Vývojáři, kteří mají zkušenosti s úplně první Mafií, Vietcongem a Hidden & Dangerous 2, učinili další krok a rozhodli se vytvořit realistickou a hardcore first-person střílečku pro počítače.

Aby se mohli posunout, přesouvají se z enginu Unity na Unreal Engine 5. Nová technologie od Epic Games jim umožní vytvořit jejich dosud největší hru se zaměřením na realismus a hardcore zážitek.

„I když je pro nás těžké opustit Unity po deseti letech, tak nám Unreal 5 umožní dosáhnout kvality, která může konkurovat nejlepším AAA hrám na trhu. Vždycky jsem chtěl vytvářet online světy a konečně nastal ten správný čas. Bude to ultrarealistická hardcore FPS,“ prohlásil Marek Rabas, zakladatel a generální ředitel Madfinger Games.

V Madfinger Games pracuje mnoho zkušených vývojářů. Někteří se podíleli na známých titulech jako Zaklínač 3: Divoký hon, Quantum Break, trilogie Mafia, Hidden & Dangerous 2 nebo série Vietcong.

V loňském roce Madfinger Games obdrželi 5 milionů eur od vydavatelské a vývojářské společnosti Nuverse sídlící v Hongkongu. Pro nový projekt studio nabírá nové zaměstnance.