Spolupráce George R. R. Martina na Elden Ringu od FromSoftware dopadla dobře, společně vdechli život zajímavému fantasy světu. Teď si Bandai Namco vyhlédli dalšího spisovatele. Společnost oslovila Brandona Sandersona kvůli možné spolupráci a ten vzkázal, že by se velmi rád na takové práci podílel.

Autor fantasy románů jako série Kolo času (Vzpomínka na světlo, Věže půlnoci a Bouře přichází) nebo série Mistborn (Pouta dědictví, Stíny minulosti, Poselství práva, Hrdina věků, Pramen povýšení a Finální říše) už dříve usiloval o spolupráci s FromSoftware a mrzelo ho, když dostal přednost George R. R. Martin. Dokonce si dělal srandičky, že má více zkušeností než právě Martin. Když mu teď ale přišel balíček s předměty z Elden Ringu, tak dorazil i dopis, kde ho Bandai Namco pozvali ke spolupráci.

Dopis v živém přenosu Sanderson neukázal. Místo toho spisovatel prohlásil, že je nadšený, hry od FromSoftware se mu líbí a už dříve přemýšlet nad tím, co by s vývojáři vytvořil. Už má dokonce připravený návrh hry ve stejném duchu jako Dark Souls a Bloodborne.

Nestává se často, abychom se tímto způsobem dozvěděli o tom, že nějaká společnost někoho přizvala ke spolupráci. O to více budou fanoušci očekávat, co z této spolupráce vznikne. Pokud tedy něco vznikne.