CD Projekt RED se nenechá koupit. Codemasters si pochvalují spuštění DiRT 5 v Xbox Game Passu. Městský okruh Miami pro F1 ukázán v Assetto Corsa. Jaké hry mohou dostat členové PlayStation Plus?

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Čtvrteční State of Play ukáže nejen 15 minut z Ratchet & Clank: Rift Apart se zaměřením na hrdinku Rivetu, ale také nové informace o dvou připravovaných nezávislých titulech. Prezentace proběhne 29. 4. ve 23:00 našeho času.

- Codemasters si pochvalují spuštění DiRT 5 v Xbox Game Passu. Díky tomu si arkádové rallye závody zahrál neuvěřitelný počet hráčů, což ve studiu považují za fantastické, prozradil technický ředitel David Springate v podcastu GameOnDaily.

- Jeden šikovný člen komunity Valheim ve vikingském survivalu vytváří Bradavice ze světa Harryho Pottera. Nejde pouze o samotnou hlavní budovu školy, ale i její okolí, včetně Hagridovy chýše a famfrpálový stadion. Autor zdůrazňuje, že na projektu stále pracuje a má v plánu ho vylepšit.

Přečtěte si také: Detaily o velikosti mapy, nedostatku zbraní a rozhodování v Dying Light 2

- Mobilní spin-off série Gears of War s názvem Gears Pop končí. Hra do značné míry inspirovaná titulem Clash Royale a dalšími podobnými končí. Gears Pop nedokázali najít početnou komunitu a vývojářům se nevyplatí utrácet finance za zákaznickou podporu, opravu chyb a údržbu aplikace. Studio Metratronic, které Gears Pop vytvořilo, později koupil Epic Games.

- Tým Ember Lab, který dokončuje zajímavou akční adventuru Kena Bridge of Spirits, přichází o environmentálního umělce. Lucas Maxfield se stěhuje do studia Rare, dceřiné společnosti Xbox Game Studios, kde bude pracovat na podobné pozici. Předpokládá se, že Maxfield se bude podílet na projektu Everwild. Ten nás má zavést do magického světa obklopeného přírodou. Rare slibují jedinečný a nezapomenutelný zážitek, stejně jako zcela nový způsob hraní.

- Yoshinori Ono, tvůrce a tvář série Street Fighter, se po odchodu z Capcomu se od 1. 5. 2021 stane vedoucím studia Delightworks. Tenhle japonský tým nedávno vytvořil Sakuru Kakumei pro iOS a Android. Titul odkazuje na Sakura Wars. Tak uvidíme, co nového nás od nich čeká.

- Fanoušek Indiana s přezdívkou Lord Mazour nás informoval, že přeložil nejobsáhlejší modifikaci pro Zaklínače 3 s názvem The Witcher 3 - Enhanced Edition. Pokud máte chuť rozšířit dobrodružství Geralta z Rivie, tak tohle je ideální mod. Byl navržen s ohledem na realismus. Reviduje většinu herních mechanismů a systémů.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart odhaluje novou hrdinku

- CD Projekt RED nemá zájem o akvizici ze strany vydavatele nebo majitele platformy. Polské studio chce zůstat nezávislé, uvedl Adam Kicinski. Představitelé CD Projektu se místo toho zaměřují na rozšiřování týmů a koupi nezávislých tvůrčích celků nebo studií.

- Fanoušci bojovky Ryse: Son of Rome se mohou pomalu těšit na pokračování. Známý insider Nick „Shpeshal Ed“ Baker se dozvěděl, že v Cryteku vzniká Ryse 2, které má vyjít na více platforem.

- Předplatitelé PlayStation Plus se podle španělského webu Area Jugones mají v květnu těšit na Battlefield V (PS4), Stranded Deep (PS4) a nějakou hru výhradně pro PlayStation 5. Nevíme ale, kde se tyto informace zmíněný server dozvěděl. Tak to berte zatím jen jako zajímavost. Sony by měla hry pro PS Plus odhalit ve středu odpoledne.

- Mezinárodní automobilová federace (FIA) prostřednictvím videa z Assetto Corsa představila nový městský okruh, který přichází do světa Formule 1 v roce 2022. Velká cena Floridy v ulicích prosluněného Miami - okolo stadionu Hard Rock.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us má dva méně známé režiséry