Z restartu bláznivé akce Saints Row nejsou hráči nadšeni. Zaznívají negativní názory na grafickou stránku a zejména na mladou partičku hlavních hrdinů. Ti podle hráčů postrádají charakter a bude těžké si k nim najít cestu. Zatím jsme viděli ale pouze filmeček a několik útržků z hraní.

Jeden z odpůrců nového Saints Row označil protagonisty za skupinu klaunů. Vývojáři ze studia Volition to nevydrželi (možná v tom sehrál velký počet palců dolu u traileru na YouTube – přes 500 tisíc zhlédnutí, 16 tisíc palců nahoru a 22 tisíc palců dolu) a reagovali na tento názor gifem s textem Haters Gonna Hate.

To neměli dělat, vyvolali opravdovou bouři (1, 2, 3, 4). Fanoušci obviňují tvůrce, že neberou jejich názory vážně. Hráči mají právo kritizovat, vzkazují a označují vývojáře za přisluhovače. Jeden z přítomných zdůraznil, že se studio k fanouškům chová jako k odpadu.

Volition opět reagovali a vzkázali, že od svých plánů nehodlají ustoupit. Za svou vizí si stojí a chtějí nám v budoucnu ukázat, že se rozhodli správně. To měl podle nich hlásat zmíněný gif.

Jak se zamlouvá restart Saints Row vám? Než se rozloučíme, tak přikládám ještě nové nové video. To ukazuje gangsterskou akci v pohybu, přináší nám možnost seznámit se s fiktivním městem na americkém jihozápadě s názvem Santo Ileso a dozvědět se více o vizi vývojářů.

Podle kreativního ředitele Jima Bonneho jednou z největších výzev na začátku vývoje bylo vymyslet, jak zvýšit nároky série, která je známá svou nadsázkou. Zpočátku tvůrci hledali inspiraci ve své minulosti, ale to se nakonec zdálo omezující, rozhodli se oddálit a místo pokračování se pustili do restartu značky.

Před studiem Volition je nelehký úkol. Musí přesvědčit široké publikum, že restart Saints Row je tím správným směrem pro tuhle bláznivou sérii. Nebude to jednoduché, ale do 25. 2. 2022, kdy hra dorazí na PC (Epic Games Store), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One, zbývá ještě hodně času. Vypadá to, že ve hře budou české titulky, uvádí je Epic.